Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕντείνεται η ανησυχία και στην Ηλεία λόγω της μεγάλης αύξησης των...

Εντείνεται η ανησυχία και στην Ηλεία λόγω της μεγάλης αύξησης των αγριογούρουνων …

Κίνδυνος για την πρόκληση

τροχαίων ατυχημάτων

Τεράστιους κινδύνους για την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων εγκυμονεί και στην Ηλεία, η παρουσία μεγάλου αριθμού αγριόχοιρων,  που πλέον βγαίνουν  κατά κοπάδια σε πολυσύχναστους δρόμους, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τροφή.

Το πρόβλημα σταδιακά εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό στην Ηλεία και σε γειτονικούς νομούς,  λόγω και της διαρκούς αύξησης του αριθμού των άγριων ζώων, που πέρα από τις  καταστροφές στις καλλιέργειες, απειλούν τη σωματική ακεραιότητα   των επιβατών διερχόμενων  οχημάτων.

Πρόσφατο άλλωστε είναι το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού μοτοσυκλετιστή στη γειτονική Κυπαρισσία, όταν μπροστά του στο δρόμο βρέθηκαν ξαφνικά αγριογούρουνα …

«Τα πράγματα  και στους δρόμους  είναι επικίνδυνα εξαιτίας της διαρκούς αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων. Ο πληθυσμός τους διαρκώς μεγαλώνει και ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μη γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα.  Η μείωσή σους δεν μπορεί να γίνει με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με  τη θήρα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» το μέλος του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος.

Έχει αυξηθεί

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων συνολικά στη χώρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ και θεωρείται πρόβλημα και για τους αγρότες, σε περιοχές με καλλιέργειες, όπου τα ζώα, αναζητώντας τροφή, καταστρέφουν την παραγωγή.

Η αύξηση του πληθυσμού αποδίδεται κυρίως, στη διασταύρωση άγριων χοίρων με γουρούνια εκτροφής, από την οποία προέκυψε ένα υβρίδιο με αυξημένη ικανότητα αναπαραγωγής.

Αλλά και στη μείωση των μόνιμων κατοίκων και δραστηριοτήτων της υπαίθρου, που έδωσε ζωτικό χώρο στα αγριογούρουνα.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού αγριογούρουνων θα προκαλέσει ζημιά στο οικοσύστημα, καθώς απειλείται η φυσική ισορροπία και βιοποικιλότητα.

Και θεωρούν ότι το κυνήγι παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του πληθυσμού των αγριογούρουνων, που θεωρείται ότι πρέπει να επιτευχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ