Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Διαλυμένες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ηλείας»

«Διαλυμένες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ηλείας»

Κοινή ανακοίνωση από το ΤΕΕ και τους Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ του Νομού μας

Δηλώνουν πως θα χρησιμοποιήσουν ότι μέσο διεκδίκησης διαθέτουν και δεν θα σταματήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σύσσωμο το διευθυντικό προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ του Νομού μας με την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την «διαμορφωμένη κατάσταση διάλυσης των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων της Ηλείας καθώς και των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων Πύργου, Αμαλιάδας και Ζαχάρως», όπως τονίζουν.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ξεκινούν την υποβολή υπομνημάτων με συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές διεκδικώντας άμεσα την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών προς το συμφέρον της Ηλείας και των πολιτών της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σύσσωμο το διευθυντικό προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ του νομού, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την διαμορφωμένη κατάσταση διάλυσης των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων της Ηλείας καθώς και των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων Πύργου, Αμαλιάδας και Ζαχάρως.

Υπηρεσίες στις οποίες στηρίζεται το σύνολο των υποδομών, η πολιτική προστασία αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, έχουν εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία. Ειδικότερα τα 13 τελευταία χρόνια , η απουσία προσλήψεων, οι συνταξιοδοτήσεις και η γήρανση του υφιστάμενου προσωπικού, η έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, η απουσία εκπαίδευσης, ο πολλαπλασιασμός των αρμοδιοτήτων σε συνδυασμό με την απουσία νομικής κάλυψης και πλήθος άλλων προβλημάτων έχουν οδηγήσει σε «έμφραγμα» τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ λόγω του χρονοβόρου της διαδικασίας αλλά και της απουσίας κινήτρων έχει αποτύχει παταγωδώς. Ξεκινάμε από σήμερα, την υποβολή υπομνημάτων με συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές διεκδικώντας άμεσα την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών προς το συμφέρον της Ηλείας και των πολιτών της.

Δηλώνουμε ότι στην προσπάθειά μας θα χρησιμοποιήσουμε ότι μέσο διεκδίκησης διαθέτουμε και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι κάτωθι:

1. Χρήστος Γεωργακόπουλος – Πρόεδρος Ν.Ε.Ηλείας –Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

2. Αθανασία Παναγιωτοπούλου – Διευθύντρια Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας

3. Τσίκας Άγγελος – Διευθυντής Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Πύργου

4. Νικάκης Ιωάννης – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Αμαλιάδας

5. Τσουραπάς Γεώργιος – Αναπληρωτής Διευθυντής Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης

6. Μπέλτσος Αθανάσιος – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Περιβ/ντος&Πολεοδομίας Δ. Αρχαίας Ολυμπίας

7. Δέσποινα Τσάφα – Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος Δ. Πηνειού

8. Παναγιώτης Μιχόπουλος – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών -Πολεοδομίας & Περ/ντος Δ. Ζαχάρως

9. Γεώργιος Αντωνόπουλος – Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Πύργου

10.Αντωνία Σαρακίνη – Προϊσταμένη Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ήλιδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ