Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκανς που δολοφόνησαν τον 29χρονο

1153

Αρχείο ντοκουμέντο από την ενημέρωση της Αθλητικής Βίας προς την ΓΑΔΑ – Οι Κροάτες μαχαιροβγάλτες θα φιλοξενούνταν από οπαδούς του Παναθηναϊκού σε σύνδεσμο στην Αλεξάνδρας

Απόλυτη γνώση είχε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το οργανωμένο πλάνο των Κροατών χούλιγκανς να κατέβουν στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια μια ημέρα πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τρία Δελτία Πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους δείχνουν πως η αστυνομία γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Στο πρώτο από τα έγγραφα αναφέρεται πως «σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην παραπάνω από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός (περίπου 100) οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Bad Blue Boys), κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία. Κάποιοι διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της Λ.Αλεξάνδρας.

Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της 07/08/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο protothema.gr