Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤΟΕΒ: Δραματική η κατάσταση ενόψει της αρδευτικής περιόδου

ΤΟΕΒ: Δραματική η κατάσταση ενόψει της αρδευτικής περιόδου

Αυτό αποτυπώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Μ. Τετάρτης

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση ενόψει της αρδευτικής περιόδου στην Ηλεία. Αυτό αποτυπώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Μ. Τετάρτης που διοργάνωσαν , η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και οι ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας και Σαβαλίων, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Το «παρών», εκτός από τους διοργανωτές, έδωσαν ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι από τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και την Ομάδα Παραγωγών Γαστούνης, οι Βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και Διονύση Καλαματιανού, ο υποψήφιος Βουλευτής Κώστας Τσεριώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συμμετοχή των αγροτών ήταν μικρότερη του αναμενομένου.

Δραματική η κατάσταση

Ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ ενημέρωσε πως η κατάσταση είναι δραματική με τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων να έχει να αντιμετωπίσει ασφαλιστικά μέτρα τον Μάιο από την ΔΕΗ. «Δυστυχώς, από πίσω ακολουθούν κι άλλοι ΤΟΕΒ οι οποίοι είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά δεν ξέρουμε πώς η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα. Εάν η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι μια αυστηρή πολιτική που θα θελήσει να πάρει ένα ποσοστό του χρέους και μετά να επιβάλλει έναν διακανονισμό πολύ μικρών δόσεων ούτε οι άλλοι ΤΟΕΒ θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την χρονιά που μας έρχεται. Άρα, επειδή καταβάλλεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με πολλά προβλήματα θα πρέπει να μάθουμε την απόφαση της ΔΕΗ για να μπορούμε κι εμείς να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ξέρουμε τι θα πούμε στους αγρότες μας. Ήδη βρισκόμαστε εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου. Μπορεί να μην έχουν αρχίσει όλες οι καλλιέργειες αλλά όλοι οι παραγωγοί έχουν προχωρήσει στους προγραμματισμούς τους και στα έξοδά τους. Άρα, αυτή τη στιγμή, τι θα τους πούμε; Ότι κακώς κάνατε τα έξοδα αυτά;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η λύση που απαιτείται είναι πολιτική»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» για την προχθεσινή συνάντηση: «Είπαμε πως δίνουμε μία εβδομάδα περιθώριο, μέχρι την άλλη Τετάρτη, είτε για ενημέρωση, είτε για συνάντηση με την κεντρική εξουσία. Η λύση που απαιτείται είναι πολιτική. Ως Ομάδα Παραγωγών είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, μέχρι και νομικές ενέργειες, για ασφαλιστικά μέτρα για να κατοχυρώσαμε τους παραγωγούς μας. Ο ΤΟΕΒ Σαβαλιών στις 13 Μαΐου έχει ασφαλτικά μέτρα. Αν τους κόψει το ρεύμα τι θα γίνει;».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ