Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Αμαλιάδα φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Η Αμαλιάδα φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου

Κοινή συνέντευξη Τύπου Γ. Λυμπέρη- Φ. Νικολόπουλου-Β. Νιπεργιάλη

Επιστροφή στη χαρά, το χαμόγελο, τη δημιουργία και τις δράσεις για την Αμαλιάδα που, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και δυσκολιών που έφερε η υγειονομική κρίση, βάζει τα γιορτινά της και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και την μεγάλη συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Stanκαι τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών. Στον ίδιο χώρο θα έχει στηθεί και ένα φυσικό παγοδρόμιο! Συνολικά οι εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, φέτος εξελίσσονται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόληςκαι θα διαρκέσουν μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2023.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Φώτης Νικολόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης ‘Η Ήλιδα’ κ. Βασίλης Νιπεργιάλης, παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου στην διάρκεια της οποίας παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους δημότες του δήμου Ήλιδας να δώσουν το παρών, να διασκεδάσουν και παράλληλα να στηρίξουν την τοπική αγορά. 

Δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, σε ένα καλύτερο κλίμα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια που λόγω της πανδημίας ήταν περιορισμένο.
Με πρωτοβουλία μου φέτος το παγοδρόμιο της κεντρικής πλατείας θα καλυφθεί με φυσικό πάγο και όχι με ομοιώματα όπως  κάποια χρόνια παλιότερα, ενώ στην έναρξη των εκδηλώσεων θα έχουμε μαζί μας τον γνωστό τραγουδιστή
Stan αλλά και τοπικούς καλλιτέχνες» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι τις φετινές εκδηλώσεις θα τις χαρούμε όλοι ,και πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά. Θεωρώ ακόμα ότι θα είναι μία μικρή ανάσα και για τον εμπορικό κόσμο και τα καταστήματα εστίασης. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να μείνει ο κόσμος εδώ, ενώ στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε παλιά κτίρια που έχουμε ώστε να δημιουργήσουμε τον δικό μας ‘πύργο των ξωτικών’ τον δικό μας μύθο. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».

Να στηρίξουμε και την τοπική αγορά

Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα και τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας και τον Σύλλογο εστίασης προσπάθησαν να διαμορφώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα σε τέσσερα σημεία της πόλης. «Ευελπιστούμε να τα πάμε καλά και έχουμε στόχο μετά από δύο χρόνια πανδημίας να επιστρέψουμε σε ένα εορταστικό κλίμα, να χαρούμε και να ψωνίσουμε στηρίζοντας την τοπική αγορά. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές».

Θα προσπαθούμε για το καλύτερο

Αρωγός στην προσπάθεια ο Σύλλογος Εστίασης, ο οποίος όπως είπε και ο κ. Νιπεργιάλης, από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε βρίσκεται δίπλα σε κάθε καλό που μπορεί να γίνει στην πόλη. «Πρέπει να κάνουμε δράσεις για να αλλάξουμε την καθημερινότητα και για τις φετινές γιορτές φτιάξαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα και θεωρούμε ότι όλες οι δράσεις θα αφήσουν ικανοποιημένο κάθε πολίτη. Πάντα βέβαια υπάρχει το καλύτερο και θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Στόχος μας είναι να περάσουμε καλά και να στηριχθούν και τα καταστήματα, γιατί πάλι βιώνουμε μία μίνι-κρίση. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι ένα καλό ξεκίνημα για την πόλη και τα επόμενα χρόνια να την ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά» δήλωσε ο κ. Νιπεργιάλης και ευχήθηκε με την σειρά του καλές γιορτές.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πλατεία Αγίου Αθανασίου \ώρα 18.30μμ.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης από το Δήμο Ήλιδας με τη συμμετοχή  του STAN Αντιπαριώτη, από τους γνωστότερους και νέους καλλιτέχνες με πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Παρουσίαση – Τραγούδι- Σοφία Δούλου

Πολλές εκπλήξεις και πυροτεχνήματα

Κυριακή  18 Δεκεμβρίου 2022

Πλατεία Αγίου Αθανασίου 12.30 μμ.

Μαγική Ομάδα “KONSTANTIN”

Θεατρική ερμηνεία των Παραμυθιών «Το Δεντράκι της Άννας» και «Το Παγωμένο Βασίλειο».

Χορός-τραγούδι- Face&HandPainting- μπαλονοκατασκευές για όλα τα παιδιά.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Πλατεία Ελευθερίας

17,00 μμ

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων

στα πιο δημιουργικά event για τους μικρούς μας φίλους, το ξωτικό των Χριστουγέννων για να βιώσουμε μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων με χριστουγεννιάτικα θεατρικά παιχνίδια , facepainting και άφθονο παιχνίδι. Σας περιμένουμε όλους.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Συναυλία με την Ορχήστρα ΑΧΙΟΝ του Σάκη Ζαφειρόπουλου

Πεζόδρομος Αμαλιάδας / ώρα 19,00μμ.

Μια όμορφη μουσική βραδιά με χαρμόσυνα, εορταστικά και νοσταλγικά τραγούδια και μελωδίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με όλες τις νέες και παλαιότερες επιτυχίες της Ελληνικής και ξένης Δισκογραφίας.

Συμμετέχουν:

Κατερίνα Ζαφειροπούλου-Τραγούδι

Σάκης Ζαφειρόπουλος- Τραγούδι- Κιθάρα – Μπουζούκι

Αλέξανδρος Μπεράτι- Τραγούδι- Κιθάρα

Μάρθα Αναστασοπούλου– Αρμόνιο

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Ώρα 5μμ.

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ 

Ο Καλός μου Εαυτός

Είσοδος 10 ευρώ

 Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο»μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και …Καλοσύνη.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

11.30πμ Πλατεία Ελευθερίας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τους JazzerBitter

Διονύσιος Μουζάκης Σαξόφωνο

Στέλιος Αμπαζής Κιθάρα

Βάσια Πανάρετου- Τραγούδι

Διοργάνωση : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων

Πεζόδρομος Αμαλιάδας

Ώρα 17.00μμ.

στα πιο δημιουργικά event για τους μικρούς μας φίλους, το ξωτικό των Χριστουγέννων για να βιώσουμε μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων με χριστουγεννιάτικα θεατρικά παιχνίδια , facepainting και άφθονο παιχνίδι. Σας περιμένουμε όλους.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ”

Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Ώρα 5μμ.

Είσοδος 10 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ