Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυστράτευση δυνάμεων και ιδεών για την βελτίωση της εικόνας του Πύργου: «Να...

Συστράτευση δυνάμεων και ιδεών για την βελτίωση της εικόνας του Πύργου: «Να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους!»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, τον Σύλλογο Εστίασης, την ΕΛΦΕΕ Ηλείας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Φωτογράφων

Σαν βασικά θέματα τέθηκαν η ασφάλεια, το πάρκινγκ, ο φωτισμός, οι δύο είσοδοι της πόλης, η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

 «Εκφράζουμε την αγωνία μας, είμαστε επαγγελματίες, έχουμε επενδύσει σε αυτή την πόλη, δουλεύουμε σε αυτή την πόλη, έχουμε μεγαλώσει σε αυτή την πόλη και θέλουμε να πάει καλύτερα, θέλουμε να μείνουμε στην πόλη και να σταματήσουμε να μειωνόμαστε ως πληθυσμός όπως παρατηρήσαμε στην τελευταία απογραφή. Εκφράζουμε την αγωνία να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους!». Με αυτή την «κραυγή» αγωνίας για το μέλλον και την ανάπτυξη του Πύργου, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων της πόλης συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, με μοναδικό θέμα  την  συστράτευση, δυνάμεων και ιδεών , για την βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας του Νομού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Πύργου «Διόνυσος» Νίκος Τζαμαλής, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάνου, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων και απλοί επαγγελματικές. Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, δεν μπορούσε να παραστεί λόγω έκθεσης στο Άργος, αλλά στέκεται αρωγός σε οτιδήποτε συμβαίνει για την ανάπτυξη της πόλης.

«Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική»

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, η χθεσινή πρωτοβουλία δεν είχε καμία πολιτική ή αυτοδιοικητική χροιά. «Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν αντιδικούμε με κανέναν, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την εκάστοτε αρχή του τόπου, που είναι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε.

«Δεν είναι δυνατόν η πόλη μας να βρίσκεται σε αυτή την θέση»

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ξανθούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι δυνατόν η πόλη μας να βρίσκεται σε αυτή την θέση. Δεν μπορεί μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Πελοποννήσου να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Εμείς που επενδύουμε, που έχουμε επενδύσει και ζούμε σε αυτή την πόλη θέλουμε να την πάμε μπροστά, να την κάνουμε σημείο προορισμού, να είναι πιο ασφαλής, πιο φιλική προς τους πολίτες, γιατί έτσι θα ωφεληθούμε κι εμείς σαν επιχειρηματίες. Καλέστηκαν όλοι για να δώσουν τις ιδέες τους, θα ιεραρχήσουμε τις ιδέες, θα οριστεί μία επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί κάθε μήνα το τι γίνεται, θα τα παρουσιάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο της πόλης και από εκεί και πέρα κάθε μήνα θα η επιτροπή θα εξετάζει που έχουμε φτάσει. Δεν θα τα θέσουμε όλα τα ζητήματα μαζί, γιατί θα χαθούμε. Πρέπει να έχουμε συνέχεια, συνέπεια και να σταματήσουμε αυτό που έχουμε όλοι: το να μηδενίζουμε τους προηγούμενους. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό».

Τα βασικά θέματα

Σαν βασικά θέματα της πόλης τέθηκαν τα εξής: το αίσθημα ασφάλειας, το πάρκινγκ, ο φωτισμός, οι δύο είσοδοι της πόλης, η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που έφυγαν. Επίσης όπως αναφέρθηκε από τον κ. Ξανθούλη: «Χειριζόμαστε λάθος τον τουρισμό. Για να έρθει πάλι ο τουρίστας πρέπει να διαφημίσεις την πόλη, αυτή τη στιγμή δεν διαφημίζεται και πολύ η πόλη .Έχουμε ζητήσει από τον Δήμο να μπουν χάρτες σε σημεία της πόλης ώστε να προσανατολίζονται οι τουρίστες, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι».

Επιπλέον, τονίστηκαν τα εξής από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου: «Πάσχουμε από έλλειψη συντονισμού, συνέχειας και συνέπειας και έχουμε όλοι μία τάση να μηδενίζουμε  τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Πρέπει να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Σε ότι αφορά το αίσθημα της ασφάλειας, αναφέρθηκε: «Φοβάσαι να κυκλοφορήσεις τη νύχτα. Υπάρχει ασυδοσία στην πόλη με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση ρομά σε αστυνομικό».

Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Ξανθούλης: «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκδηλώσεις στην πόλη μας από τον Δήμο και από την Περιφέρεια και οι Σύλλογοι να το μαθαίνουμε από το facebook!»

«Θέλουμε όλους τους συλλόγους δίπλα μας»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Πύργου «Διόνυσος» Νίκος Τζαμαλής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μια προσπάθεια που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Θέλουμε όλους τους συλλόγους να είναι δίπλα μας. Αυτή η συνάντηση δεν θα πρέπει να γίνει μόνο σήμερα, θα πρέπει να γίνεται μία φορά τον μήνα για να βάζουμε νέα θέματα για να βελτιώσουμε τα πράγματα στον τόπο μας».

Τόσο ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς», ανέφεραν πως θα σταθούν δίπλα στην πρωτοβουλία με όλους τους τις δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ