Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣπύρος Μαραγκός στην "ΠΡΩΤΗ": «Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα να κατακτήσει το...

Σπύρος Μαραγκός στην “ΠΡΩΤΗ”: «Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα…»

Τα γραφεία της «Πρώτης» επισκέφθηκε ο παλαίμαχος άσσος του «τριφυλλιού»

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Μια ευχάριστη  έκπληξη μας περίμενε στα γραφεία της «Πρώτης», καθώς μας επισκέφθηκε ο Σπύρος Μαραγκός ένας ποδοσφαιριστής που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, καθώς έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, αλλά και στην Κύπρο). Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την  Ηλεία, από τη Γαστούνη κατάγεται η σύζυγός του, και η συζήτηση που είχαμε μαζί του ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

«Μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο…»

Έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος  στη super league  και  η κουβέντα μας με τον Σπύρο Μαραγκό, πήγε στον Παναθηναϊκό και αν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. «Είναι γεγονός πως έχει ξεκινήσει πολύ καλά, έχοντας αποκτήσει προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές. Φυσικά έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και είναι σίγουρα είναι  σημαντικό ν’ αντέξει την πίεση. Αν τα καταφέρει, τότε έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ είναι λογικό πως χρειάζεται και ενίσχυση καθώς  υπάρχουν  πολλές απουσίες ειδικά αυτή του Αϊτόρ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

«Ο Γιοβάνοβιτς έχει βάλει τη σφραγίδα του…»

Όσον αφορά για την «αναγέννηση» του  «τριφυλλιού», ο Μαραγκός ήταν ξεκάθαρος.  «Ασφαλώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Εμπνέει  εμπιστοσύνη, από  πέρσι είχε δείξει το  έργο του  και σίγουρα πιστώνεται σημαντικό μερίδιο  για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού», επεσήμανε ο παλιός άσσος της ομάδας.

«Άλλη κλάση ο Σαραβάκος, υπόδειγμα επαγγελματία ο Βαζέχα…»

Η  κουβέντα μας με τον Σπύρο Μαραγκό πήγε και πιο πίσω και ερώτησή μας, για τους παίκτες που ξεχώρισε όταν αυτός έπαιζε ,  δήλωσε: «Για την εποχή που αγωνιζόμουν εγώ ο Σαραβάκος ήταν άλλη κλάση και αυτό φαινόταν και  στα ευρωπαϊκά  παιχνίδια. Από κει και  πέρα πρέπει ν’ αναφερθώ στον επαγγελματισμό  του Βαζέχα ο οποίος κυριολεκτικά δεν κορόιδεψε ούτε σε καμιά προπόνηση . Από κει και έπειτα για αντιπάλους, οι Τσιάρτας και Καραπιάλης ξεχώριζαν  μέσα στους αγωνιστικούς χώρους», δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός.

Όταν συζήτησε με τον Πανηλειακό

Μάλιστα, ο Σπύρος Μαραγκός αποκάλυψε πως στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό τον είχε πλησιάσει ο Σάκης Σταυρόπουλος για λογαριασμό του Πανηλειακού. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, αλλά τελικά ο Μαραγκός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

«Βαρύτητα σε ακαδημίες και ελληνικό στοιχείο…»

Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο  παλαίμαχος άσσος επεσήμανε : «Σε σχέση με την περίοδο που  έπαιζα εγώ έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Για να έχει μέλλον το ποδόσφαιρο μας πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις ακαδημίες , ενώ το κυριότερο πρέπει να είναι εμφανές το ελληνικό στοιχείο. Πρέπει η ΕΠΟ να μεριμνήσει και να υπάρχει υποχρεωτικός αριθμός ελλήνων παικτών τόσο στην ενδεκάδα καθώς στις αποστολές γενικότερα» δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός.

«Κάθε μέρα κάνω το σταυρό»

Από το 2016 ο παλαίμαχος άσος δίνει «μάχη» με μία σπάνια εκφυλιστική νόσο η οποία τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Πριν το ματς με τον Ατρόμητο, η «πράσινη» ΠΑΕ βράβευσε τον Σπύρο Μαραγκό ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο. «Κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου, όπως ακριβώς πριν από κάθε ματς, και ζητώ από το Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή για να αντέξω και αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε τότε ο Σπύρος Μαραγκός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ