Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε «λουκέτο» οδηγείται η ΜΕΘ…. μέχρι και ο δήμαρχος εφημερεύει

Σε «λουκέτο» οδηγείται η ΜΕΘ…. μέχρι και ο δήμαρχος εφημερεύει

Τεράστια τα προβλήματα λόγω ελλείψεων γιατρών στο νοσοκομείο του Πύργου

*Στα νοσοκομεία Πάτρας και Κορίνθου πηγαίνουν οι δύο γιατροί που στήριζαν την ΜΕΘ

**Εφημερία στο καρδιολογικό τμήμα των Επειγόντων έκανε χθες ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου. Η Παθολογική Κλινική ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, εδώ και μήνες ενώ την ίδια στιγμή με «λουκέτο» κινδυνεύει και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου, μετά τις τοποθετήσεις δύο εκ των τριών ιατρών σε νοσοκομεία εκτός Ηλείας και ειδικότερα σε Κόρινθο και Πάτρα.

Οι δύο εκ των τριών ιατρών που είχαν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα για πρόσληψη σε άλλα νοσοκομεία κατάφεραν να πάρουν θέσεις σε Κόρινθο και Πάτρα, γεγονός που έρχεται να αποδυναμώσει κι άλλο την ήδη υποστελεχωμένη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου ενώ θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε λουκέτο την ΜΕΘ Πύργου. Το επερχόμενο λουκέτο στην ΜΕΘ Πύργου, αφαιρεί ουσιαστικά και έξι (6) κλίνες και από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την «τύχη» των ασθενών όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και άλλων περιοχών!

Εφημέρευσε ο δήμαρχος

«Μαγικά ραβδάκια» δεν υπάρχουν για την στελέχωση και την λειτουργία της ΝΜ Πύργου, κάτι το οποίο δυστυχώς γνωρίζει καλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας… Παρά τις άγονες προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού, το υπουργείο Υγείας δεν προχωρά την κήρυξη της περιοχής ως «άγονη» δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς για την στελέχωση του.

Την ίδια στιγμή που στο Νοσοκομείο Πύργου αναζητούνται γιατροί για την στελέχωση του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, προχώρησε χθες σε εφημέρευση στο καρδιολογικό σε μία προσπάθεια στήριξης της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Πολλοί εκ των ασθενών που είδαν στον δήμαρχο να φοράει την ιατρική του μπλούζα αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι κάνει εφημερία….καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών!

«Οδηγούμαστε σε λουκέτο»

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην ΜΕΘ από την «Πρώτη» ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου σημείωσε: « Αυτό το οποίο λείπει είναι το λουκέτο. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά δεν υπήρξε απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τις θέσεις των Παθολόγων, ενώ όπως ενημερωθήκαμε για τις υπόλοιπες θέσεις που προκηρύχτηκαν, το νοσοκομείο του Πύργου είναι στις τελευταίες θέσεις προτίμησης των ενδιαφερόμενων. Οι δύο γιατροί της ΜΕΘ, που είχαν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες μαθαίνουμε ότι ο ένας φεύγει για την Κόρινθο και ο άλλος για νοσοκομείο της Πάτρας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κενό στην ΜΕΘ Πύργου και ουσιαστικά θα οδηγηθούμε σε «λουκέτο» της συγκεκριμένης Μονάδας».

Η ανάρτηση των νοσηλευτών

Το επερχόμενο «λουκέτο» της ΜΕΘ Πύργου προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση των νοσηλευτών της ΜΕΘ Πύργου καθώς όπως καταγγέλλουν η Μονάδα κινδυνεύει με κλείσιμο. Με ανάρτησή τους στο social media  κάνουν έκκληση στους υπευθύνους έστω την ύστατη ώρα να κάνουν κάτι προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ΜΕΘ για να μη χαθούν συνάνθρωποι  μας.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου κινδυνεύει με κλείσιμο για ακόμη μια φορά…. Σίγουρα, κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους και θα ευχαριστηθούν! Σε αυτούς λοιπόν, απευθύνομαι…

Αλήθεια έχετε καταλάβει τί σημαίνει αυτό;

Υπάρχουν λίστες με ασθενείς που περιμένουν να βρουν κρεβάτι και έτσι απλά, επειδή φεύγουν γιατροί για διάφορους λόγους, κλείνουμε την μονάδα! Έλα μωρέ σιγά…. καλύτερα γιατί θα μας περισσεύει και προσωπικό…..!

Πόσο μικρό μυαλό έχουν ορισμένοι…..;

Όταν θα καταλάβετε τι σημαίνει να υπάρχει στο νομό μας Μονάδα εντατικής θεραπείας, θα είναι αργά…..

Τόσα χρόνια νοσηλεύτρια εδώ μέσα, έχω ζήσει πολλά….. Ανθρώπους να λυγίζουν, ανθρώπους να γυρίζουν πίσω από το θάνατο! Ιστορίες κάθε λογής…….!

Δυστυχώς σε κάποιους, δεν ιδρώνει το αυτί τους….!!!

Εμένα όμως και όλων των συναδέλφων μου, πονάει η ψυχή μας!!! Έχουμε περάσει από 40κυματα, είναι η δεύτερη οικογένεια μας! Περισσότερες ώρες είμαστε εδώ, πάρα με την οικογένειά μας……!!!

Κάντε κάτι, πριν είναι αργά…..

Αφορά όλους μας…… όλους σας…….”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ