Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαβάλα: Συντριβή σερβικού αεροσκάφους στο Παλαιοχώρι - Είχε 8μελές πλήρωμα και μετέφερε...

Καβάλα: Συντριβή σερβικού αεροσκάφους στο Παλαιοχώρι – Είχε 8μελές πλήρωμα και μετέφερε επικίνδυνα υλικά – Δείτε βίντεο

Ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας στο σημείο της συντριβής – Το αεροσκάφος με 8 μέλη πλήρωμα πετούσε από τη Σερβία στην Ιορδανία – Ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν τα κατάφερε – Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ καθώς έπεσε αεροσκάφος στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο έχει υλικά που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ενώ ισχυρή είναι η σύσταση για τη χρήση μάσκας στο σημείο της πρόσκρουσης. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο, το αεροσκάφος, που πιθανόν είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας στην περιοχή της Ελευθερούπολης, εκτελώντας δρομολόγιο από Σερβία προς Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Το An-12 κατά τις ως τώρα πληροφορίες ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος είχε οκταμελές πλήρωμα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό τι μετέφερε.

Η ΥΠΑ αναμένει εξάλλου σχέδιο πτήσης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Σερβίας. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μέλος του πυροσβεστικού σώματος, το αεροπλάνο είχε πυρομαχικά. Ως εκ τούτου, αναμένεται ειδικό συνεργείο, ενώ η πυροσβεστική καλεί τον κόσμο. Επίσης, παλι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πλήρωμα αποτελείται από οκτώ άτομα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε  να  προσγειωθεί. Άγνωστο παραμένει πόσοι επιβαίνουν σε αυτό και εάν έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR  Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην  Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ