Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχ. Ολυμπίας: Ευοίωνα τα σημάδια για την τουριστική...

Στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχ. Ολυμπίας: Ευοίωνα τα σημάδια για την τουριστική κίνηση

Αντίθετη εικόνα παρουσιάζεται εντός της πόλεως…

Αυξητική τάση παρουσιάζει  η κίνηση  των τουριστών  στην Αρχ. Ολυμπία, που επί το πλείστον  επισκέπτονται  τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Κατά τις ημέρες που υπάρχει άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Κατακόλου, ο αριθμός  των τουριστών αυξάνονται  στο κατακόρυφο  στην περιοχή, κάτι που θυμίζει  τις εποχές  προ κορωνοϊού.

Και τις υπόλοιπες ημέρες όμως  η κίνηση προς τα αρχαία μνημεία  παρουσιάζεται αυξημένη, κυρίως από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες  που έρχονται ομαδικά στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετη  ωστόσο είναι η εικόνα που παρατηρείται εντός της πόλης της Αρχ. Ολυμπίας, όπου  για μια ακόμα χρονιά είναι εμφανές το πρόβλημα  της «αιμορραγίας» των τουριστών που έρχονται  στην περιοχή.

 «Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλοί επισκέπτες  από τις κρουαζιέρες  αλλά και  ιδιώτες με αυτοκίνητα, αφού είμαστε ακόμα  στην περίοδο του Πάσχα.  Επίσης  έχουμε και την Πρωτομαγιά, με  πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους που παρέτειναν τις διακοπές του δικού τους Πάσχα, των Καθολικών.  Μετά θα ακολουθήσουν για το Μάιο τα σχολεία που έρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, που κάνουν εκδρομές οι πιο μικρές τάξεις.

Σιγά -σιγά μπαίνουμε στην καθ’ αυτού τουριστική περίοδο. Από την άλλη όμως υπάρχει και ένας πόλεμος που εξελίσσεται και επηρεάζει τον τουρισμό, αλλά ακούω και εγώ που λένε ότι θα φτάσουμε στα δεδομένα του 2019» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» το μέλος της τοπικής επιτροπής Δυτικής Ελλάδος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κ. Κώστας Αντωνόπουλος.

Την αύξηση των επισκεπτών εξάλλου ευνοεί και  η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, από τα μέσα Απρίλη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις  οκτώ το βράδυ, οπότε μπορούν οι επισκέπτες να πηγαίνουν πρωί και απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ