Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Σήριαλ» με το κληροδότημα Μεϊμάρη από το …1985!

«Σήριαλ» με το κληροδότημα Μεϊμάρη από το …1985!

Περιήλθε τελικά στην κατοχή του  Γηροκομείου Παναγίας Καθολικής, αλλά το «μπαλάκι» πλέον ρίχνεται στην Αποκεντρωμένη Αττικής…

Επί σειρά ετών προσπάθειες από το Μητροπολίτη Ηλείας για να δοθεί τέλος  στη γραφειοκρατία και στην …αδιαφορία

Σε  πραγματική  «Οδύσσεια» εξελίσσεται κληροδότημα  που άφησε με διαθήκη της  γυναίκα από το 1985,   κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο Γηροκομείο Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη, καθώς και στη Μητρόπολη Πειραιώς και σε Ι.Ν. στη Νίκαια.

Πρόκειται  για το κληροδότημα  της Δέσποινας Μεϊμάρη, το οποίο  αφοράει διώροφη κατοικία 150 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο 230 τ.μ. και σε πολύ καλή θέση    στη Νίκαια Αττικής.

Στη διαθήκη της συγκεκριμένα η γυναίκα άφησε τα 2/4  στο Γηροκομείο της Γαστούνης και από ¼ στη Μητρόπολη Πειραιώς και σε Ιερό Ναό στη Νίκαια, με αποτέλεσμα να είναι τρεις ιδιοκτήτες του ακινήτου.

«Από το 1985 φτάσαμε στο 2021 και προσπαθούμε  για να λύσουμε το θέμα, για το οποίο  δεν ενδιαφέρεται  ούτε ο Ι.Ν. της Νίκαιας ούτε η Μητρόπολη Πειραιώς. Εγώ πήγα και προχωρήσαμε  εμείς αποδοχή κληρονομιάς, πήγαμε στο δικαστήριο και κάναμε ότι χρειάζεται κι εκείνοι ακόμη δεν ασχολούνται… Έκανα σχετικά έγγραφα στη γενική Αποκεντρωμένη διοίκηση , ξανά και ξανά, αλλά τίποτα δεν προχωρούσε, μέχρι ωσότου  κάπως τα φτιάξανε εκεί και ορίσανε , γιατί είχε εκτελεστές στης διαθήκης έναν αρχιμανδρίτη ο οποίος όμως δεν ενδιαφερόταν γιατί είχε το ¼ και έμεναν και μέσα στο σπίτι κάποιοι… Οπότε αναγκάστηκα πλέον και έκανα παρέμβαση, οπότε αυτοί όρισαν καινούργιο εκτελεστή της διαθήκης, αντί να ορίσουν  εμένα λ.χ. που είχαμε το μισό, ο οποίος έκανε 2-3 χρόνια να το προχωρήσει.   Τελικά έκανε διακήρυξη και πήγαμε εμείς και πλειοδοτήσαμε ως ίδρυμα  και το πήραμε με 65.000 ευρώ.  Έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και το  κράτος θα δώσει τα λεφτά στους υπόλοιπους, το μερίδιο που τους αναλογεί.  Το κράτος το παρακολουθεί γιατί είναι κληροδότημα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Ωστόσο το όλο θέμα δεν τελειώνει εκεί, αλλά μετά την προκαταβολή που έδωσε η Ι. Μητρόπολη Ηλείας για το ακίνητο, ο κ. Γερμανός απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση  των Κληροδοτημάτων  έγγραφο  για την εξέλιξη γύρω από το κληροδότημα, από την οποία έλαβε απάντηση ότι στέλνει το όλο θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής!

«Η Αποκεντρωμένη λέει ότι αυτόν που είχαν ορίσει εκτελεστή της διαθήκης είχε κάποιο κώλυμα και πρέπει να τον αλλάξουν.  Το υπουργείο δεν έχει κατάσταση για να ορίσουν ποιον και ψάχνουν να βρούνε, χωρίς να είναι γνωστό  πότε θα γίνει αυτό» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ηλείας, ο οποίος πρόκειται να εξετάσει νομικά  το ζήτημα προκειμένου να δοθεί τέλος σε ένα «σήριαλ» που κρατάει εδώ και 36 χρόνια…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ