Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπεργία πείνας μπροστά από το δημαρχείο Ζαχάρως

Απεργία πείνας μπροστά από το δημαρχείο Ζαχάρως

Από ηλικιωμένη που ζητάει να μην καταργηθεί η θέση στην παραλία Γιαννιτσοχωρίου, που εκμίσθωνε ο γιος της

Τι ανέφεραν στην «ΠΡΩΤΗ» ο  εμπλεκόμενος επαγγελματίας και ο δήμαρχος Ζαχάρως

Σε απεργία πείνας στην είσοδο του δημαρχείου Ζαχάρως,  προχώρησε  από χθες το πρωί  70χρονη γυναίκα,  ζητώντας την εξεύρεση λύσης   για το ζήτημα  της κατάργησης  θέσης για ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία Γιαννιτσοχωρίου,   που μέχρι πέρυσι  εκμίσθωνε ο γιος της.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει  το προηγούμενο διάστημα την τοπική κοινωνία της Ζαχάρως και μάλιστα  αποτέλεσε  αντικείμενο μηνυτήριας αναφοράς στο Α.Τ., με αιτιολογικό  τον ξυλοδαρμό του γιου της που σημειώθηκε μέσα στο δημοτικό κατάστημα!

Στην απεργία πείνας προέβη η κ. Γεωργία Τσιλιβίτα, εκφράζοντας ως αίτημα τη συνέχιση της εκμίσθωσης της παραλίας από γιο της Μιχάλη, κάτι που γινόταν επί 18 έτη από την οικογένειά της.

Η γυναίκα λαμβάνει μόνο νερό, ενώ χθες το απόγευμα ειδοποιήθηκε από το γιο της η Αστυνομία για τη φύλαξή της.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος υπογράμμισε στην «ΠΡΩΤΗ», ότι η κατάργηση της θέσης στην παραλία του Γιαννιτσοχωρίου  έγινε λόγω του Π.Δ. που προβλέπει μία θέση, κάτι που ωστόσο αντικρούει ο κ. Τσιλιβίτας, λέγοντας πως η σχετική ΚΥΑ λέει για  100 μέτρα απόσταση η μία (θέση) από την άλλη, πράγμα που επιτρέπει και δεύτερη θέση.

Δηλώσεις  των εμπλεκόμενων

Για το θέμα που έχει ανακύψει, το οποίο οδήγησε τη μητέρα του στην απεργία πείνας, ο κ. Μιχ. Τσιλιβίτας  ανέφερε:

«Έχω ήδη κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το δήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι στο πρώτο Συμβούλιο   που έκαναν είχε βγει η θέση μου κανονικά (σ.σ. θέση Τσιλιβίτα) και η διακήρυξη που έβγαλε αμέσως μετά έθεσε  εκτός της θέση τη δικιά μου και έχει δώσει την παραλία  χωρίς να έχει γίνει Δ.Σ. αλλού.  Εν συνεχεία εγώ έκανα προσφυγή  στην  Αποκεντρωμένη και μήνυση για δόλο στο δήμαρχο και κατά παντός υπευθύνου. Από εκεί και πέρα έγινε καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο για το οποίο η αντιπολίτευση,  ο κ. Παν. Παναγόπουλος, όπως επίσης και αντιδήμαρχοι διαμαρτύρονται ότι θα πρέπει να πάρει και ο Τσιλιβίτας που είναι 18 χρόνια εκεί, αλλά  λένε με  εντολή δημάρχου να μην πάρει ο συγκεκριμένος… Δε γίνεται να βγάζει 14 παραλίες σε όλο το δήμο και ν’ αφήνει μόνο εμένα εκτός μετά από 18 χρόνια και να προφασίζεται  το Π.Δ. για το οποίο η απόφαση που αναφέρει για τις αποστάσεις είναι από το 2018. Αλλά η ΚΥΑ που έχουν βγάλει λέει 100 μέτρα. Εγώ με την άλλη καντίνα είμαστε 120 μ. Το Π.Δ. λέει 200 μ. αλλά από το ρέμα Μπραζέρη, μέχρι τη Νέδα. Εγώ είμαι μετά τη Νέδα. Πέρυσι με έκλεισε 12,13 και 14 Αυγούστου και είχα πάει αυτόφωρο.  Δεν πρέπει να δικαιωθώ εγώ τώρα από αυτή την υπόθεση; Πάνε να πάρουν την παραλία για δικό τους όφελος. Κάποιοι δεν έπρεπε να ψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί έχουν έννομο συμφέρον…».

Ο δήμαρχος Ζαχάρως

Εξάλλου ο δήμαρχος Ζαχάρως, αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την απεργία πείνας, δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ»:

«Για τι παραλίες και ξαπλώστρες, πριν γίνει δημοπρασία  ήλθε και με κατηγορεί  γιατί δεν προκηρύσσουμε μπροστά από την καντίνα του γιου της στο Γιαννιτσοχώρι, χώρο για να ενοικιάσει και εκείνος. Η πραγματικότητα είναι ότι εκεί δεν μπορεί να υπάρχουν  δύο θέσεις, αλλά μόνο μία που προκηρύχτηκε  στην παραλία, γιατί αυτό επιβάλλεται από το Π.Δ. και από την Πολεοδομία,  η οποία αναφέρει μία θέση. Αν έχει αντίρρηση να πάει στο  δικαστήριο όπως έχει  κάνει ήδη μια αίτηση δικαστική.  Η συγκεκριμένη κυρία θέλει εδώ και τώρα  να πάρουμε  απόφαση και να του δώσουμε θέση, αλλά θα  πρέπει πρώτα να γίνει δημοπρασία και να παρέμβει με ένδικα μέσα εν συνεχεία.  Εγώ της εξήγησα πολύ  ψύχραιμα τα πράγματα με δύο αντιδημάρχους στο γραφείο μου και  της είπα ότι δεν έχει δικαίωμα να παραπονείται διότι δεν έχει δημοπρατηθεί τίποτα. Παραλία είναι όμως μόνο μία στο Γιαννιτσοχώρι, δεν επιτρέπει το Π.Δ. και δεύτερη γιατί πρέπει να έχει και νόμιμο δρόμο που οδηγεί στην παραλία.  Φέτος οι πάντες φυλάνε το αυγό του Κολόμβου που είναι το Π.Δ. Ο γιός της μπορεί να διεκδικήσει όπου θέλει άλλη παραλία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ