Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑίσθημα ασφάλειας σε Αρκούδι, Γλύφα και Θίνες Βαρθολομιού

Αίσθημα ασφάλειας σε Αρκούδι, Γλύφα και Θίνες Βαρθολομιού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

-Εξοπλισμένοι με φορητούς απινιδωτές

-Ξεκινά η τοποθέτηση των sea truck

Στον Δήμο Πηνειού, στις βραβευμένες με γαλάζια σημαία, παραλίες του Αρκουδίου, της Γλύφας και των Θινών Βαρθολομιού βρίσκονται από την 1η Ιουνίου (και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου) ναυαγοσώστες, ως άγρυπνοι φρουροί που φροντίζουν για την ασφάλεια των λουομένων.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος και στους τρεις πύργους των παραλιών υπάρχουν φορητοί απινιδωτές και οι ναυαγοσώστες έχουν εκπαιδευτεί για να τους χρησιμοποιούν και να σώζουν ζωές.

Επίσης το 5μετρο φουσκωτό, που επίσης φέρει απινιδωτή, περιπολεί τις ακτές των 19 χιλιομέτρων του Δήμου Πηνειού και η παρουσία του ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους κολυμβητές.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Μαρινοπούλου και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κολοκατίνη και παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γ. Καραμπίνη, επισκέφθηκε την Τετάρτη το πρωί τους ναυαγοσώστες και συνομίλησε μαζί τους.

Ετοιμάζονται τα sea truck

All-focus

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Παραλίες ασφαλείς και καθαρές. Αυτή ήταν η δέσμευσή μας από την αρχή. Προετοιμαστήκαμε  έγκαιρα  και σε αυτό συνέβαλαν  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Κολοκατίνης και  η  αντιδήμαρχος Τουρισμού Σοφία Μαρινοπούλου και βεβαίως ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Μαφρέδας. Επισκεφθήκαμε σήμερα τους ναυαγοσώστες στις Θίνες Βαρθολομιού,  τους ανθρώπους που προσφέρουν τα  μέγιστα για την ασφάλεια των επισκεπτών κολυμβητών αλλά και όλων μας. Είναι έτοιμοι να προφέρουν τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες τους σε αυτή τη σπουδαία ακτογραμμή του Δήμου Πηνειού των 19 χιλιομέτρων προσβάσιμης ακτής για  κολύμβηση.

 Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει και τοποθέτηση των sea truck για να απολαμβάνουν τη θάλασσα και οι συνάνθρωποί μας που έχουν κινητικά προβλήματα. Ο Δήμος μας προγραμματίζει μέσω του ΝΠ Πολιτισμού και τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, αυτό το καλοκαίρι αρκετές εκδηλώσεις που θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Να τονίσω ακόμη ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Πηνειού είναι έτοιμες να υποδεχθούν παραθεριστές. Εύχομαι καλό καλοκαίρι».

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές

Ο κ. Παναγιώτης Κούνος εκπρόσωπος Ναυαγοσωστικής Σχολής δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πηνειού και τους αντιδημάρχους για την επίσκεψή τους στους πύργους μας. Φέτος ξεκινήσαμε από 1ης Ιουνίου στις παραλίες Θίνες, Γλύφα και Αρκούδι με έναν ναυαγοσώστη σε κάθε παραλία, καθώς και με το πεντάμετρο σκάφος, το οποίο είναι έτοιμο να συνδράμει σε όποια παραλία του Δήμου χρειαστεί. Φέτος για πρώτη φορά στους πύργους έχουν προστεθεί εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές σε συνδυασμό με το σκάφος που έχει πάντα έναν, γεγονός πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας, καθώς είναι ένα πολύτιμο  εργαλείο που μπορεί να επαναφέρει έναν άνθρωπο που έχει πάθει ανακοπή. Η συνεργασία μας με το Λιμεναρχείο Κυλλήνης είναι και φέτος άριστη και τα στελέχη του είναι πάντα στο πλευρό μας».

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, κάθε μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ