Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ εκλογή νέου προέδρου κράτησε μια ημέρα…

Η εκλογή νέου προέδρου κράτησε μια ημέρα…

Σύνδεσμος Αποχέτευσης «Ηρακλής»

Η Αποκεντρωμένη διέταξε να εκλεγεί μόνο νέος Αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ε. μέχρι τις  28/11/21

Γιάννης Λέντζας: «Εμείς τηρούμε τη νομιμότητα, δε τηρούμε τις διαδικασίες του πραξικοπήματος»

Κωνσταντίνος Χαντζής: «Οι Πραξικοπηματίες και οι Εφιάλτες το πρώτο βράδυ χαίρονται…»

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Άκυρη καθιστά την προχθεσινή εκλογή του Έκτορα Ρουμελιώτη στην προεδρεία του Συνδέσμου Ηρακλής η χθεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπογράφει ο Συντονιστής κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με την απόφαση: «… το Δ.Σ. του Συνδέσμου σας, οφείλει, σύμφωνα με τις προπαρατεθείσες διατάξεις να εκλέξει νέο Αντιπρόεδρο  και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, για το εναπομείναν χρονικό διάστημα έως και 28/11/21 σε αντικατάσταση του προηγούμενου μέλους και όχι να γίνουν αρχαιρεσίες, από την αρχή, για την εκλογή νέου Προεδρείου».

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ήταν λάβρος στην αντίδραση του και έκανε λόγο για πραξικόπημα, τονίζοντας: «Όπως ο πραξικοπηματίας, ψεύτης, χαίρεται την πρώτη ημέρα, δυστυχώς αυτοί χάρηκαν λιγότερο από 24 ώρες. Εμείς τηρούμε τη νομιμότητα, δε τηρούμε τις διαδικασίες του πραξικοπήματος. Θιασώτης αυτών μπορεί να είναι ο κ. Μαρίνος και λάτρης αυτών των καταστάσεων.  Η απόφαση λέει ότι το ΔΣ του Συνδέσμου οφείλει να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εναπομείναντα χρονικό διάστημα, έως 28/11/2021, σε αντικατάσταση του προηγούμενου μέλους και όχι να γίνουν αρχαιρεσίες από την αρχή για την εκλογή νέου προέδρου. Κι έχει την υπογραφή του συντονιστή κ. Παπαθεοδώρου.

Άρα, το τι λέει ο κ. Μαρίνος ή τι λέει ο κ. Λέντζας έχουν πολύ λίγη σημασία σε σχέση με αυτά τα οποία λέει η Αποκεντρωμένη. Ο κ. Μαρίνος έχει προφανώς μείνει σε πραξικοπηματικές διαθέσεις, όταν καλούσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τους έλεγε ότι εσείς είστε 16 και ο Λέντζας έχει 11. Δεν έχει μελετήσει το εκλογικό σύστημα, πιστεύει ότι οι 16 τι να κάνουν κυβέρνηση; Είναι λίγο μπερδεμένος. Ελπίζω σύντομα να ξεμπερδευτεί. Επειδή είδα για το έργο που λέει για τα 6 εκατ., επειδή μόνιμη επωδός τους είναι τα 6 εκατ., δεν αναφέρονται γενικά στο έργο αλλά μόνο στα 6 εκατ. Έχει υπογραφεί η σύμβαση και βρίσκουν διάφορα νομικά τερτίπια για να μη προχωρήσει το έργο. Μάλλον εκεί έχουν επενδύσει. Στο να μη γίνει το έργο και το λέω ευθαρσώς. Αλλά δεν θα τους κάνω το χατίρι.

Το έργο ήδη προχωράει. Εμένα το έργο με νοιάζει και όχι τα 6.200 που διαφημίζουν ενίοτε διότι αν δείτε όλες τις δηλώσεις τους είναι το έργο των 6.200. Οποίος πάει με το νόμο, όπως εμείς, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Θα υπάρξει και συνέχεια. Επαναλαμβάνω ότι εμείς πάμε με βάση αυτά που λέει ο νόμος. Τώρα το τι θέλει και τι ευγενείς προσδοκίες έχει ο καθένας και τι περιμένει από τη ζωή του ας πάει κάπου αλλού να τα βρει», τόνισε.

«Στην παράνομη συνεδρίαση ετελέσθη πραξικόπημα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηρακλή κ. Κωνσταντίνος Χαντζής, με ανακοίνωσή του που φέρει τίτλο «Οι Πραξικοπηματίες και οι Εφιάλτες το πρώτο βράδυ χαίρονται…», ανέφερε τα εξής:

«Την 14-06-2021 έλαβε χώρα μία καθ’ όλα αυθαίρετη, και παράνομη συνεδρίαση ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποχέτευσης   «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», χωρίς να έχει τηρηθεί καμία από το Νόμο απαιτούμενη πρόσκληση, προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου. Στην παράνομη συνεδρίαση αυτή ετελέσθη πραξικόπημα με την εκλογή παράνομου Προέδρου του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ο Ηρακλής» κ. Ρουμελιώτη Ε. κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Πηνειού και μέλους του ΔΣ  κ. Μαρίνου Α., και παράλληλα ως αντιπρόεδρος του ΔΣ το μέλος αυτού ο Γεωργιόπουλος Ν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ως άνω παράνομη διαδικασία αντικατάστασης- εκλογής νέου Προέδρου του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρ. 246) που καθορίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο αντικατάστασης της Διοίκησης των Συνδέσμων ΟΤΑ. Οι Σύνδεσμοι ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται σύμφωνα με ειδικά οριζόμενη διαδικασία, και για την αντικατάσταση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο να προσκληθεί σε συνεδρίαση κατά την οποία θα προβεί στην εκλογή των, που λαμβάνεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.

Την παράβαση της σχετικής διαδικασίας που ορίζεται στο άρθρο 246 ν. 3463/2006 διεπίστωσε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων η οποία με έγγραφο της εντέλλει τον Σύνδεσμο στην αντικατάσταση μόνο του Αντιπροέδρου. Η μη τήρηση των νομίμων διαδικασιών και η προδήλως  αυθαίρετη λήψη αποφάσεων προσβάλλει βαθειά την αρχή της δημοκρατίας, και νομιμότητας, και δημιουργεί έδαφος για αδιαφανείς πρακτικές που ευνοούν, την παράβαση των αρχών της συνεργασίας και της καλής πίστης μεταξύ δύο πρωτοβαθμίων ΟΤΑ οι οποίοι έχουν συστήσει από κοινού Σύνδεσμο για την εκπλήρωση κοινού δημοσίου σκοπού, και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, μετά τη διαπίστωση των αυθαίρετων και μη νόμιμων ενεργειών των ανωτέρω αιρετών συμβούλων, επιφυλάσσεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών, και ποινικών ευθυνών.

                                                    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

                                                                    Χαντζής Κωνσταντίνος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ