Φώφη Γεννηματά: «Το δάσος Φολόης μπορεί να γίνει πρότυπο οικολογικής και τουριστικής ανάπτυξης»

Επίσκεψη της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης


-Γ. Γεωργιόπουλος: Έχουμε υποβάλλει μελέτη ανάδειξης του δάσους και των καταρρακτών Νεμούτας

Το Περιβαλλοντικό Μουσείο – Κέντρο Πληροφόρησης Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε χθες το πρωί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη και δεκάδες στελέχη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να ξεκινήσει από τη περιοχή της Φολόης τις δράσεις Δικτύου «Πράσινος Κόσμος», στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα για την ανάγκη Περιφερειακής Ανάπτυξης .

Το δίκτυο «Πράσινος Κόσμος» του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΚΙΝ.ΑΛ. για θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία, την αειφόρο ανάπτυξη και καινοτομία.

«Είμαστε εδώ για την πρώτη δράση του δικτύου μας «Πράσινος Κόσμος». Η Φολόη είναι ένα δάσος ανυπέρβλητης ομορφιάς αλλά και μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό βάρος», τόνισε σε δηλώσεις της η κα Γεννηματά, προσθέτοντας: «Με την παρουσία μας εδώ, θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο για την προσβασιμότητα αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα, πρότυπο για ήπια οικολογική και τουριστική ανάπτυξη.

Βεβαίως όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο και βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης. Κυρίως χρειάζονται ολοκληρωμένες υποδομές. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας «Πύργος Πάτρα» και να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την Περιφερειακή ανάπτυξη».

Την κα Γεννηματά υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Ο οποίος την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος έχει αναλάβει για την ανάδειξη ολόκληρου του οικοσυστήματος Φολόης και καταρρακτών Νεμούτας – Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη προϋπολογισμού 607.000 ευρώ. Κι εντός του Ιουνίου ο σχετικός φάκελος θα υποβληθεί προς ένταξη στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση.

Η κα Γεννηματά ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Νίκο Σιάκκουλη και ακολούθως μετέβη στο δρυοδάσος της Φολόης. Όπου το Δίκτυο πραγματοποίησε την συμβολική πρώτη του δράση καθαρισμού κάποιων μονοπατιών. Ο Δασάρχης Ηλείας κ. Παναγιώτης Λάττας ενημέρωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού φυσικού κάλλους δρυοδάσους..

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Φ. Γεννηματά στην Φολόη, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος,  με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τις δράσεις του Δήμου Πύργου που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την προστασία και τη φύλαξη του περιβάλλοντος. Επιπλέον αναφέρθηκε στο σχεδιασμό μελετών που θα εκπονηθούν ώστε τα σπάνιας σημασίας οικοσυστήματα που διαθέτει η περιοχή να αξιοποιηθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να διατεθούν μεταξύ άλλων για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες.

Τον κ. Αντωνακόπουλο συνόδευσαν στη επίσκεψή του στη Φολόη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου κ. Γιάννης Βαρελάς και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Γιώργος Καραστέργιος.

Η κα Γεννηματά έκανε μια στάση και στο ιστορικό Πούσι, ενώ γευμάτισε σε ταβέρνα στην Αρχαία Πίσα.

Παρόντες στην επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στην Ηλείας ήταν οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας κ.κ. Παν. Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο υπεύθυνος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο τ. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, Ρόη Αντωνοπούλου και Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λασιώνας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ