«Να καταθέτουν ως μάρτυρες οι Δημόσιοι Υπάλληλοι»

Ανάκληση της εγκυκλίου ζητάει η ΑΔΕΔΥ

Την ανάκληση της εγκυκλίου της Νομικής Συμβούλου του Κράτους,  που απαγορεύει στους Δημοσίους Υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες, ζητάει με ανακοίνωσή της  η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στα Ελληνικά χρονικά εγκύκλιο, η Νομική Σύμβουλος του Κράτους, Ελένη Πασαμιχάλη, απαγορεύει στους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να καταθέτουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Χωρίς να επικαλείται καμιά διάταξη Νόμου και κανένα άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει:

«… Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα»!!! Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του Συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης. Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αντισυνταγματική, αυθαίρετη και απαράδεκτη και καλεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο όνομα του οποίου υπογράφεται, να τη αποδοκιμάσει και την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ