Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο ταξίδι για την Κρήτη

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο ταξίδι για την Κρήτη

Στον Πειραιά τον αποχαιρέτησε η φιλαρμονική του δήμου – Αύριο το πρωί στις 07:30 θα φτάσει στα Χανιά και στις 13:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στο Γαλατά  – Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο «αντίο» του Μίκη Θεοδωράκη – Ηχηρή απουσία αυτή της κόρης του, Μαργαρίτας  – Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας αποχαιρέτησε τον μεγάλο δημιουργό – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μέγα πλήθος, με μέγα πάθος, σαν κι αυτό που διέθεταν τα τραγούδια του αλλά και οι αγώνες του, αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του διαδρομή στην πόλη που έζησε και έδρασε, καλλιτεχνικά και κοινωνικά, για δεκαετίες.

Το Κέντρο της Αθήνας ήταν πλημμυρισμένο από τις μελωδίες του, το πνεύμα του, τις φωτογραφίες του, τα λόγια του, τις ελπίδες και τα ιδανικά του. Μέχρι κι ο Αττικός ουρανός «δάκρυσε» που τα μάτια του δεν θα ξανααντικρίσουν τον δημιουργό της «Ρωμιοσύνης», μέχρι κι ο Παρθενώνας έμοιαζε πιο μοναχικός από ποτέ χωρίς τον πιο σπουδαίο και τον πιο πιστό γείτονά του. Εκείνον που τον κοιτούσε κάθε πρωί, με το ίδιο δέος και την ίδια λατρεία, και γέμιζε το μυαλό και η ψυχή του με καλλιτεχνική έμπνευση και ειλικρινή, βαθιά πατριωτική δύναμη. Γιατί, όπως πολύ εύστοχα υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών, «σ’ όλη τη ζωή του με το ένα χέρι κρατούσε το τουφέκι και με το άλλο τις παρτιτούρες του»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ