Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαρέμβαση Πρωθυπουργού για απόσυρση 8.000 τόνων σταφίδας

Παρέμβαση Πρωθυπουργού για απόσυρση 8.000 τόνων σταφίδας

Ζητάει η Παναιγιάλειος Ένωσης Συνεταιρισμών

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για την απόσυρση 8.000 τον. σταφίδας, ζητάει η  με επιστολή της η  Παναιγιάλειος Ένωσης Συνεταιρισμών, σύμφωνα  και με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει η Παναιγιάλειος Ένωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) «σε αναβρασμό βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, καθώς συνειδητοποιούν ότι κάποιοι έμποροι σαμποτάρουν με διάφορους τακτικισμούς και πολιτικές επιρροές την λύση της απόσυρσης των αποθεμάτων».

Μεταξύ άλλων η ΠΕΣ επισημαίνει τα εξής στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

«Η απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας θα στηρίξει την τιμή της σταφίδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι αλλά σκοντάφτει στα συντεχνιακά συμφέροντα…
Αναμένουμε η πολιτεία να στηρίξει με την απόσυρση σταφίδας τις 20.000 οικογένειες σταφιδοπαραγωγών και όχι 2-3 εμπόρους.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος ζητάει την ενημέρωση και παρέμβαση του πρωθυπουργού ως μόνου που μπορεί  να δώσει άμεσα λύση και να αποφευχθεί η επιχειρούμενη, σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, κατάρρευση της τιμής της σταφίδας που θα οδηγήσει τους παραγωγούς στους δρόμους, εξ αιτίας της λεηλάτησης του εισοδήματός τους.

Κύριε πρωθυπουργέ, έκκληση σας κάνουμε να μην επιτρέψει η πολιτεία να συμβεί αυτό. Λέμε όχι στα εμπορικά σενάρια που συντεχνιακά κάποιοι απεργάζονται σε βάρος των σταφιδοπαραγωγών, πίσω από κλειστές πόρτες, τις οποίες για τρεισήμισι μήνες κάποιοι θεσμικοί φορείς αρνούνται περιφρονητικά και αδικαιολόγητα να τις ανοίξουν στους εκπροσώπους των παραγωγών. Γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά….

Λέμε όχι στη μεθόδευση οικονομικών συμφερόντων που θα οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση του σταφιδοπαραγωγού, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της σταφιδοκαλλιέργειας.

Ως σταφιδοπαραγωγός μαζί με τους συναδέλφους μου απ’ όλη την Πελοπόννησο που αντιλαμβάνονται το τσουνάμι που έρχεται λέμε όχι στις μεθοδεύσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος μας. Ζητούμε την παρέμβαση της πολιτείας τώρα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά».

Να τονιστεί ότι την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο απόσυρσης  των αποθεμάτων σταφίδας έχουν εκφράσει εξαγωγείς του προϊόντος,  υπογραμμίζοντας ότι  μια τέτοια κίνηση θα έχει  δυσμενείς επιπτώσεις  για το μέλλον του προϊόντος…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ