Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτην τελική ευθεία για υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Στην τελική ευθεία για υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Την αδειοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας για την ίδρυση του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας περιμένει πλέον ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι “συγκεντρώσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τα αποστείλαμε στο υπουργείο διά μέσω της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συμπλήρωση του φακέλου μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση για την ίδρυση”.

Υπενθύμισε πως “η ίδρυση των υδατοδρομίων μπορεί να δοθεί μόνο σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε Λιμενικά Ταμεία” κι εκτίμησε ότι “το επόμενο διάστημα θα έχουμε την έγκριση της ίδρυσης και από κει και πέρα θα μπούμε στη διαδικασία, για να δούμε με ποιον τρόπο θα πάμε σε λειτουργία”.

Ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε πως “όταν ωριμάσουν όλες αυτές οι συνθήκες που είναι ένα κεντρικό θέμα, το οποίο έχει σχέση με το πλέγμα των υδατοδρομίων που θα δημιουργηθούν, μπορούν ν’ αναπτυχθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία ο τουρισμός και μια σειρά άλλες δράσεις” και δήλωσε με ικανοποίηση: “Είμαστε σε θετική κατεύθυνση, τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες. Γιατί το συζητάμε από το 2015, αλλά το θεσμικό πλαίσιο δεν υπήρχε. Τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες, κάναμε αυτή τη διαδικασία και αναμένουμε”.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στη δυτική προβλήτα του λιμανιού, εκεί που είχε χωροθετηθεί από το 2015.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ