Ο αντιπρόεδρος της Elbit Systems: «Παγκόσμιας κλάσης το κέντρο εκπαίδευσης πιλότων»

“Το νέο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα θα είναι παγκόσμιας κλάσης” δήλωσε ο Ραν Κριλ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Elbit Systems (Executive Vice President – International Marketing & Business Development).

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Κριλ που αναφέρεται στην Καλαμάτα: “Πιστεύω ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιλέξει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Ως συνεργάτη για την ίδρυση και λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα. Θα ενισχύσει και θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των δύο χωρών. Θα επιτρέψει την επωφελή μεταφορά τεχνογνωσίας σε αμοιβαίο επίπεδο. Θα χαρούμε να συμβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε στη βελτίωση των διαφόρων σχετικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα.

Προφανώς υπάρχουν και άλλοι άξονες στους οποίους η Elbit, με την ιδιότητά της ως διεθνούς εταιρείας υψηλής τεχνολογίας. Μπορεί να συνεργαστεί με την ελληνική βιομηχανία. Το νέο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα θα είναι παγκόσμιας κλάσης, θα περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα -το 346 της Leonardo. Θα είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα διαθέσιμα συστήματα αεροηλεκτρονικής.Και θα διαθέτει μερικά από τα καλύτερα συστήματα εκπαίδευσης και προσομοίωσης στον κόσμο.

Το έργο προβλέπει συνεργασία με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Η οποία θα επιτρέψει τη μεταφορά πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει η Σχολή Πτήσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εντάξει περισσότερους εταίρους σε αυτό το πρόγραμμα. Ενώ οι εξαιρετικοί δεσμοί που έχει με αρκετές χώρες στην ευρύτερη περιοχή μπορούν σύντομα να οδηγήσουν σε αύξηση της δραστηριότητας αυτού του κέντρου.

Ήδη από το 2016, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε στην επετηρίδα της ότι μέσα σε 1 χρόνο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 εκπαιδευτικές αποστολές στους προσομοιωτές. Ο στόχος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν, μέσα σε 4 χρόνια. Το 30% των εκπαιδευτικών αποστολών της να εκτελούνται σε προσομοιωτές. Η οικονομική αποδοτικότητα ωστόσο είναι μόνο μία πτυχή της ιστορίας. Το βασικό θέμα είναι η βελτίωση της ετοιμότητας, την οποία επιτρέπει η χρήση προηγμένων συστημάτων προσομοίωσης.

Οι Πολεμικές Αεροπορίες επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώσουν την ετοιμότητα των πιλότων τους. Η ποιότητα της τεχνολογίας καθιστά δυνατή την εκπαίδευση πτήσης των πιλότων στο έδαφος, σε σύνθετους σχηματισμούς, σε εχθρικό έδαφος. Καθώς και την προσομοίωση, με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ομοιότητας, απειλών και ακραίων καταστάσεων. Που είναι σχεδόν αδύνατο να προκύψουν σε πραγματικές πτήσεις.

Το μότο της Elbit στον εκπαιδευτικό τομέα είναι «εκπαίδευση σαν μάχη». Τα συστήματα που προμηθεύουμε επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Οι τεχνολογίες προσομοίωσης που θα ενσωματωθούν στο νέο κέντρο εκπαίδευσης δεν θα υλοποιηθούν μόνο στο έδαφος. Κάθε αεροσκάφος 346 που θα λειτουργεί στο κέντρο εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά συστήματα ενσωματωμένα στο πιλοτήριο. Αυτά τα συστήματα θα επιτρέπουν να καλυφθούν πολύ περισσότερα σενάρια από οποιαδήποτε εκπαιδευτική πτήση. Δημιουργώντας και προσθέτοντας καταστάσεις και απειλές για τους πιλότους. Με απτό και ρεαλιστικό τρόπο, οι οποίες θα απαιτούν από αυτούς να ανταποκριθούν και να τις διαχειριστούν κατά την πτήση. Όπως ακριβώς και στη μάχη. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα καθορίσει τον συνδυασμό ωρών εκπαίδευσης σε αεροσκάφος και χρήσης επίγειων προσομοιωτών”.

Σχετικά με τον Ραν Κριλ

Ο Ραν Κριλ κατέχει τον τίτλο του Executive Vice President – International Marketing & Business Development. Στην εταιρεία Elbit Systems από τον Σεπτέμβριο του 2015. Με βασικές σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Ραν Κριλ ξεκίνησε να εργάζεται στην Elbit Systems από το 1997. Ενώ υπήρξε επικεφαλής σε οργανικούς τομείς της εταιρείας, σε τμήματα μάρκετινγκ, πωλήσεων και χρηματοδότησης του Τμήματος Αεροδιαστημικής.

πηγη: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ