Αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033 – Θα αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια

Αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033 δρομολογεί η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες. Οι πολίτες θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τραπέζι.

Αλλαγές έρχονται στις μετακινήσεις μέσω του 13033 με τον κωδικό 6. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική μοιάζουν επιβαρημένα. Αναζητούνται λύσεις έτσι ώστε να μειωθεί η κινητικότητα που παρουσιάζεται σε μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη. 

Το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού 6 στο 13033. Με συνέπεια πολίτες να τον χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τη βόλτα τους ή για επισκέψεις σε φιλικά σπίτια και όχι για σωματική άσκηση. 

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) του οποίου επίσης γίνεται κατάχρηση από πολίτες. Θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους. 

Έτοιμο το 13032

Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άνοιγμα της αγοράς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα αυτό να γίνει ελεύθερα. Χωρίς click away και click in shop.

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη. Δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί. Αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα. Οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει τρίωρο όριο για ψώνια στα μαγαζιά ενώ μπαίνει φρένο και στα διπλά και τριπλά SMS. Σε περίπτωση που κάποιο επιχειρήσει να παρατείνει την παραμονή του έξω στέλνοντας νέο SMS στο 13032, το μήνυμα θα καθίσταται άκυρο.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ