Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΤο Πατρινό Καρναβάλι αποκτά εμπορικό σήμα – Ετοιμάζεται φάκελος για ένταξη στο...

Το Πατρινό Καρναβάλι αποκτά εμπορικό σήμα – Ετοιμάζεται φάκελος για ένταξη στο πρόγραμμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Πατρινό Καρναβάλι αποκτά το δικό του λογότυπο, δημιουργία του Αντώνη Παπαντωνόπουλου, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που θα έχει σημαντικά οφέλη για τον θεσμό

Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουμε τι μορφή θα έχει το Πατρινό Καρναβάλι του 2022 όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν θέματα τα οποία προχωρούν. Ένα από αυτά είναι και το εμπορικό σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο Δ.Σ. που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο είχε συζητηθεί το θέμα «Εγκριση όρων Ιδιωτικού Συμφωνητικού της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με τον κ. Αντώνη Παπαντωνόπουλου περί παραχώρησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του χρησιμοποιούμενου από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας λογοτύπου».

Όπως είναι γνωστό και είχε ανακοινώσει και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, στόχος ήταν η κατοχύρωση του λογότυπου του Πατρινού Καρναβαλιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίσημα έγγραφα, σε αναμνηστικά κ.λπ.

Ο Αντώνης Παπαντωνόπουλος είχε σχεδιάσει το σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού εδώ και πολλά χρόνια και το είχε παραχωρήσει στον Δήμο Πατρέων, όμως ποτέ δεν είχε αυτό γίνει επίσημο, κάτι που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας σχήμα, στο οποίο απεικονίζονται σε τετραχρωμία (πράσινο, μπλε, πορτοκαλί και κόκκινο) μία μάσκα, ένα καρναβαλικό καπέλο και ένα χαμόγελο, ενώ πάνω από αυτά αναγράφεται η φράση «ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» με ανάμεικτη γραμματοσειρά σε διάφορα χρώματα.

Το συγκεκριμένο λογότυπο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται σε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις, αλλά και σε αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού όπως ημερολόγια, αφίσες, μεταξοτυπίες κ.λπ.

Ηδη όπως μαθαίνουμε εντός των ημερών κατατίθεται το εμπορικό σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε επιτέλους το θέμα να επιλυθεί και το Πατρινό Καρναβάλι να αποκτήσει το δικό του λογότυπο και επίσημα.

ΈΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΆΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Εκτός από το λογότυπο άλλη μία σημαντική κίνηση γίνεται αυτές τις ημέρες. Και αυτό γιατί όπως μάθαμε, ετοιμάζεται ο φάκελος ώστε να ενταχθεί το Πατρινό Καρναβάλι στο πρόγραμμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τον συντονισμό έχει αναλάβει η μουσειολόγος Γεωργία Μανωλοπούλου.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ηρα Κουρή μιλώντας στο pelop.gr, «Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί ένα πολιτιστικό, πολιτισμικό γεγονός όπως είναι το Πατρινό Καρναβάλι, με τον τρόπο αυτό αποκτά έναν χαρακτήρα που του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και εξωστρέφεια καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης που μέχρι τώρα στερείται».

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ