Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Το υπουργείο θα πάρει την τελική απόφαση»

«Το υπουργείο θα πάρει την τελική απόφαση»

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας

«Μένει στο υπουργείο να αποφασίσει τι θα κάνει . Μην θεωρείτε ότι αυτή η εισήγηση της συγκλήτου θα γίνει αποδεκτή . Το Πανεπιστήμιο εισηγείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» του Παντελή Κούτσικου στην τηλεόραση του Αχελώου.

Ο κ. Μπούρας έστρεψε τα βέλη του στο Νόμο Γαβρόγλου  σημειώνοντας πως ιδρύθηκαν τμήματα χωρίς πιστώσεις και καθηγητές. Έκανε γνωστό πως ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε τότε από αντιπρύτανης Αιχμές άφησε και για το πολιτικό προσωπικό και τη στάση του: «Κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου κάποιοι άλλοι όχι . Αλλά και αυτοί που ήρθαν δεν πρότειναν κάτι ουσιαστικό για το μέλλον των τμημάτων» .

Εξέφρασε  παράπονα για την Κυβέρνηση. «Ζητάμε χρηματοδότηση αλλά δεν έχουμε καμία ανταπόκριση . Πήγα μέχρι το Γραφείο του πρωθυπουργού αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση . Απευθύνθηκα στο υπουργείο Παιδείας για τις υποδομές και πήρα αρνητική απάντηση», σημείωσε.

Ο Πρύτανης ανέφερε πως ο στόχος του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία Γεωπονικής Σχολής αποκλειστικά στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την επέκταση του κτιρίου στην οδό Σεφέρη (ανήκει στην Ένωση Αγρινίου), στο Αγρίνιο, για να δημιουργηθούν υποδομές για το Πανεπιστήμιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ