Ο Οδοντωτός πάει Αγία Λαύρα και Χιονοδρομικό- Δόθηκε το πράσινο φως

Το µεγάλο αναπτυξαικό όραµα της επέκτασης του Οδοντωτού προς την Αγια Λαύρα και από εκεί προς το Χιονοδρομικό παίρνει πλέον «σάρκα και οστά», καθώς φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον καθοριστικότερο ρόλο, στην υλοποίηση του έργου, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» έχει διαδραµατίσει ο Αχαιός, Μιχάλης Μπεκίρης, ∆ιευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στη Βουλή.

Ο κ. Μπεκίρης ανέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα τα οφέλη που θα έχει η επέκταση του Οδοντωτού προς την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, για ιστορικούς και όχι µόνο λόγους, µε αποτέλεσµα να θεωρείται δεδοµένη η χρηµατοδότηση του έργου από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων.

Το οραµατικό έργο προωθεί µε το ρόλο του και ο άµισθος σύµβουλος του ∆ηµάρχου Καλαβρύτων, Ανδρέας Φούρας.

Για το θέμα, όπως αναφέρει η «Γνώμη» θα υπάρξει συνάντηση του ∆ηµάρχου Καλαβρύτων με τον Πρόεδρο του ∆.Σ.και νέο ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο του ΟΣΕ Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα) την Πέµπτη 28/1, το µεσηµέρι, στην Αθήνα. Αντικείµενό της θα είναι η σύνταξη οριστικής µελέτης και η χρηµατοδότηση του έργου από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων για την σύνδεση του Οδοντωτού µε την Μονή και το Χιονοδροµικό, µε στόχο την άµεση προώθηση, προς δηµοπράτηση, του έργου µέσα στο 2021.    

πηγή: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ