Δεν βρέθηκε ποτέ: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της 5χρονης Μελίσα και ο ύποπτος που καταδικάστηκε 2 χρόνια μετά

252

Το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της Μελίσα Μπράνεν

Ένα θρίλερ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να ήταν κινηματογραφικό, ακόμα και μυθιστορηματικό, εξιχνιάστηκε το 1989 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1989 οι ιατροδικαστές έλυσαν τον γρίφο της εξαφάνισης της 5χρονης Μελίσα Μπράνεν από τα… ρούχα, χάρη στο Sesame Street, ωστόσο η ίδια δεν βρέθηκε ποτέ.

Το μικρό κορίτσι είχε εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Βιρτζίνια και ύστερα από την έρευνα της αστυνομίας συνελήφθη ο καλεσμένος του πάρτι Κάλεμπ Χιουζ. Οι αρχές δεν έφτασαν απευθείας στον ύποπτο, που αποδείχθηκε ο δράστης, αλλά πρώτα ανέκρινε και εξέτασε τους πάντες από το πάρτι.

Κατέληξαν οι έρευνές τους στον Χιουζ όταν διαπίστωσαν ότι είχε φύγει από το πάρτι, περίπου την ίδια ώρα που η μικρή Μελίσσα Μπράνεν αγνοούταν.

Τον βρήκαν να πλένει τα ρούχα του

Όταν οι ντετέκτιβ της αστυνομίας επισκέφτηκαν το σπίτι του Χιουζ στη 01:00 τα ξημερώματα, τον βρήκαν να πλένει τα ρούχα, τα παπούτσια και τη ζώνη του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με το κοριτσάκι, αλλά οι ντετέκτιβ ξεκίνησαν εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του.

Ειδικό κλιμάκιο από το εγκληματολογικό επισκέφτηκε το σπίτι του Χιουζ και συνέλεξε τρίχες και ίνες, περνώντας προσεκτικά ταινία σε όλες τις επιφάνειες, τόσο της οικίας όσο και του αυτοκινήτου. Κάθε μικροσκοπικό στοιχείο στην ταινία καταγράφηκε και μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο απόξεσης, όπου στη συνέχεια εξετάστηκαν στο μικροσκόπιο.

Επιπλέον, τα ρούχα του Χιουζ «χτενίζονταν» συστηματικά για ξένες ίνες και τρίχες.

Δύο από τις ίνες που βρέθηκαν στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του Χιουζ, ταίριαζαν με το παλτό από γούνα κουνελιού που φορούσε η μητέρα της Μελίσα Μπράνεν στο πάρτι. Ωστόσο, επειδή ήταν πιθανό οι δύο ίνες να είχαν «προσγειωθεί» κατά λάθος εκεί, η αστυνομία χρειαζόταν πρόσθετα στοιχεία.

Αν και η Μελίσα Μπράνεν φορούσε μπλε πουλόβερ όταν εξαφανίστηκε και η αστυνομία εντόπισε περισσότερες από 50 μπλε ίνες στο αυτοκίνητο, ήταν αδύνατο να γίνουν άμεσες ιατροδικαστικές συγκρίσεις, καθώς δεν είχαν στα χέρια τους τα ρούχα από το μικρό κορίτσι.

Το πουλόβερ της Μελίσα και το «Sesame Street»

Οι ερευνητές έμαθαν ότι το πουλόβερ της Μελίσα ήταν μέρος μιας στολής της παιδικής σειράς Sesame Street που φτιάχτηκε από την Τζέι Σι Πένι και η οικογένεια της Μελίσα μπόρεσε να αποκτήσει μια πανομοιότυπη. Μια λεπτομερής εξέταση των ιατροδικαστών απέδειξε ότι οι μπλε ίνες στο αυτοκίνητο του Χιουζ ταίριαζαν απόλυτα με εκείνες της στολής του Sesame Street.

Ο Χιουζ, στις 8 Μαρτίου το 1991, καταδικάστηκε για απαγωγή με πρόθεση κακοποίησης, αλλά η Μελίσα Μπράνεν δεν βρέθηκε ποτέ…

Πηγή: gazzetta