Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΈντι Ρέντμεϊν: «Μετανιώνω που υποδύθηκα μία τρανς γυναίκα στο Danish Girl, ήταν...

Έντι Ρέντμεϊν: «Μετανιώνω που υποδύθηκα μία τρανς γυναίκα στο Danish Girl, ήταν μεγάλο λάθος»

Ο ηθοποιός εξήγησε τους λόγους που έχει μετανιώσει για τον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ

Αν και η ταινία Danish Girl συζητήθηκε ιδιαίτερα και ο ρόλος της τρανς ζωγράφου Λίλι Έλμπε του χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο, ο Έντι Ρέντμεϊν μετανιώνει για την επιλογή του να πρωταγωνιστήσει.

Ο Βρετανός ηθοποιός που υποδύθηκε τη δημοφιλή ζωγράφο το 2015 μίλησε στο BBC και παραδέχτηκε πως έκανε μεγάλο λάθος που ανέλαβε τον ρόλο.

«Δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση τώρα. Έκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ήταν λάθος μου», δήλωσε.

Προσπάθησε πολύ να φτάσει κοντά στον ρόλο του άνδρα καλλιτέχνη, που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Συναντήθηκε με δεκάδες τρανς γυναίκες, προσπάθησε να τις κατανοήσει, να νιώσει την ανάγκη που αισθάνθηκαν οι ίδιες και τις ανάγκασε να υποβληθούν σε αυτή την αλλαγή, αλλά όπως είπε «είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσει κανείς τον συναισθηματικό τους κόσμο, αν δεν είναι μία από αυτές».

«Αυτή η ταινία ήταν η ιδανική ευκαιρία για ένα τρανς άτομο να αποδείξει το ταλέντο του. Υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, όταν επιλέχθηκα για τον ρόλο, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει ισορροπία, αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε διαφωνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Στο παρελθόν, είχε υποστηρίξει ξανά τα τρανς άτομα, αναφέροντας πως ακόμα κι αν στην ταινία ο χαρακτήρας δεν ταυτίζεται με τον δικό του, εκείνος τον αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό και θέλει να δώσει πίσω τις ιστορίες αυτές για να τις αφηγηθούν αυτοί, στους οποίους πραγματικά ανήκουν.«Κατά τη γνώμη μου, για χρόνια οι cisgender έκαναν επιτυχίες στην πλάτη των transgender. Αλλά ξέρω ότι ο σκηνοθέτης Τομ Χόπερ, όταν τη γύριζε, συνεργάστηκε με πολλούς τρανς. Ελπίζω να έρθει η μέρα που θα υπάρχουν περισσότεροι τρανς ηθοποιοί, που θα παίζουν τρανς ρόλους, αλλά και cis. Και ελπίζω ότι όλοι θα πρέπει να παίζουν όλους τους ρόλους με ακεραιότητα και υπευθυνότητα», είχε δηλώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ