Γαλλία: Πέταξαν «αυγό» στον Μακρόν – Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Στόχος για μία ακόμη φορά έγινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή τη φορά του πέταξαν ένα αυγό-παιχνίδι στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στοχοποιήθηκε για άλλη μια φορά δημόσια.

Στο περιθώριο ενός ταξιδιού στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών (Ρον), ένας άγνωστος πέταξε ένα αυγό προς το μέρος του. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αμέσως από την υπηρεσία ασφαλείας και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Στο σύντομο βίντεο που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα αυγό -μάλλον ψεύτικο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- φαίνεται να…προσγειώνεται στον ώμο του Γάλλου προέδρου. Ο νεαρός συνελήφθη αμέσως απο τη φρουρά του Μακρόν.

«Αν έχει κάτι να μου πει, ας έρθει», είπε ο αρχηγός του κράτους και ζήτησε να του φέρουν τον δράστη.

Ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας ετοιμαζόταν να κάνει μια σειρά ανακοινώσεων για την αναβίωση του κλάδου των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, στην μετά Covid εποχή. Μεταξύ αυτών, η φορολογική απαλλαγή για τα tips που πληρώνονται με τραπεζική κάρτα σε όλες τις σχετικές επιχερήσεις. Μία εξαγγελία που καταχειροκροτήθηκε από τους επαγγελματίες που συγκεντρώθηκαν γύρω του.

Το νέο περιστατικό υπανθύμισε σε μικρότερο βαθμό, το χαστούκι που είχε δεχθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στο Tain-L’Hermitage στο Drôme στις 8 Ιουνίου.

Ο δράστης της επίθεσης εκείνης είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μηνών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο. Είχε φωνάξει «Montjoie, Saint-Denis! Κάτω η Mακρονία» τη στιγμή της χειρονομίας που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ