Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣεισμός στο Ηράκλειο: Θρήνος για τον 65χρονο Ιάκωβο που καταπλακώθηκε στο εκκλησάκι

Σεισμός στο Ηράκλειο: Θρήνος για τον 65χρονο Ιάκωβο που καταπλακώθηκε στο εκκλησάκι

Συγκλονίζει ο θάνατος του 65χρονου Ιάκωβου Τσαγκαράκη από την κατάρρευση του τρούλου σε εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Βιάννου. Όπως αναφέρει το cretalive, o άτυχος άνδρας καταγόταν από τη Μάρθα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και έπειτα από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια το άψυχο σώμα του.

Σύμφωνα με τα viannitikanea.gr ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Τραυματίας και ο γιος του

Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης  μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ο νεκρός είναι προσωπικός φίλος και συμμαθητής του και εξέφρασε την έντονη θλίψη του για το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο 65χρονος ήταν με τον γιο του και εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του θύματος, αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ιερέας του ναού: Έτυχε να μπει μέσα για να δει και έγινε ο σεισμός

Ο ιερέας του ναού, βρισκόταν στο σημείο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα από τον γκρεμισμένο ναό του Προφήτη Ηλία.

“Έτυχε να μπει μέσα για να δει. Ο γιος του είναι υπεύθυνος για τις εργασίες. Κάναμε κάποιες αναστηλώσεις στο ναό, έφερε τους εργάτες, και μπήκε απλώς για να δει έτσι… κι έγινε το κακό εκείνη την ώρα” περιέγραψε ο ιερέας.

“Είχε σοβαρό πρόβλημα ο ναός. Το ιστορικό μνημείο του Αρκαλοχωρίου ήταν, μπορούμε να πούμε” τόνισε ο ιερέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ