Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου… πάνω στο σώμα μου» κατέθεσε μάρτυρας για τον σκηνοθέτη!

238

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε στο δικαστήριο την κατάθεση του φίλου του, που κατήγγειλε βιασμό από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό – «Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ»

Τον βιασμό του φίλου του από τον Δημήτρη Λιγνάδη επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του στη δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού, μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως είδε με τα μάτια του τον κατηγορούμενο να ορμάει πάνω στον φίλο του (και τέταρτο καταγγέλλοντα) να του «κατεβάζει το παντελόνι και να εισχωρεί μέσα του». Σύμφωνα με την κατάθεσή του, πρόκειται ξεκάθαρα για βιασμό του Π., του 24χρονου σήμερα τέταρτου καταγγέλλοντα, γεγονός που προκάλεσε και στον ίδιο ένα μεγάλο σοκ αλλά και φόβο, όπως είπε.

Με τα όσα υποστήριξε σήμερα ο μάρτυρας στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ως ένα μεγάλο βαθμό την καταγγελία του 24χρονου Π. σε βάρος του Δ. Λιγνάδη περί βιασμού του από εκείνον, δυο φορές, και ενώ ήταν ανήλικος.

Συγκεκριμένα, κατά τα διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε πως είχε συναντηθεί και εκείνος με τον σκηνοθέτη και μάλιστα είχε επισκεφθεί και το διαμέρισμά του. Μιλώντας για τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού του φίλου του, ο μάρτυρας κατέθεσε: «Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π… Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σε εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να «πάμε στο δωμάτιο». Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας. Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ».

Πρόεδρος: Πως είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας: Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι

Πρόεδρος: Τι εννοείται;

Μάρτυρας: Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος: Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π… ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος: Κατέθεσε πως δεν μπορούσατε να τον δείτε;

Μάρτυρας : Κατάφερα να τον δω τη στιγμή που έφευγα.

Πρόεδρος: Του είπε ο Π… δε θέλω να συνεχίσεις;

Μάρτυρας: Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π…

Πρόεδρος: Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας: Ο Π… ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας: Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας: Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Σειρά ερωτήσεων στον 24χρονο καταγγέλλοντα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λιγνάδη

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε ολοκληρωθεί η εξέταση του Π. από τον Αλέξη Κούγια συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων στον 24χρονο Π., ο οποίος είχε καταθέσει ότι βιάσθηκε δυο φορές από το σκηνοθέτη.

Το φερόμενο ως θύμα του σκηνοθέτη δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον κ. Κούγια για τις συνθήκες τέλεσης του βιασμού που καταγγέλλει και τον οποίο ο κατηγορούμενος αρνείται. «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην. Η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία», είπε απαντώντας ο μάρτυρας.

ΑλέξηςΚούγιας: Όταν λέτε στην κατάθεση σας «ήμουν πειθήνιος, δεν αντιδρούσα» είναι αλήθεια;

Μάρτυρας: Το πειθήνιος είναι ότι δεν κρατάω αντίσταση, ούτε αντιδράω. Τα περιστατικά που έχω βιώσει είχαν βία μέσα.

ΑλέξηςΚούγιας: Στην κατάθεση σας στην ανακρίτρια λέτε και για σεξουαλικές επαφές πριν τους βιασμούς; Πόσες είναι αυτές;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξαν.

ΑλέξηςΚούγιας: Μα λέτε ότι υπήρχαν επαφές από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 2015…

Μάρτυρας: Δεν είχαμε.

ΑλέξηςΚούγιας: Άρα δεν είναι ακριβές αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι…

ΑλέξηςΚούγιας: Γιατί το λέτε;

Μάρτυρας: Επειδή προσπαθούσα να θυμηθώ ημερομηνίες, μπορεί να είπα αυτό το λάθος στην ανακρίτρια πάνω στη συζήτηση.

ΑλέξηςΚούγιας: Αφού είχατε μία ρομαντική σχέση με Τ…(σ.σ. τον φίλο του και σημερινό μάρτυρα), γιατί δεν κλείσατε την πόρτα;

Μάρτυρας: Θεώρησα ότι θα έπρεπε να κάνουμε μία συζήτηση για αυτό που είχε προηγηθεί μεταξύ μας.

ΑλέξηςΚούγιας: Γιατί φώναξαν «υπάρχουν και δωμάτια» αφού είναι ρομαντική ιστορία;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω.

Τέλος, σήμερα η έδρα απέρριψε το αίτημα του κ. Κούγια ώστε να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» στο Mega, στην οποία μίλησε ο τρίτος άνδρας που μήνυσε τον Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να εξηγήσει πως επικοινώνησε μαζί του και πως τον εντόπισε. Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας αυτός δεν έχει προσέλθει στο ακροατήριο να καταθέσει και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.

Σήμερα, ο κ. Κούγιας ζήτησε να κληθεί η δημοσιογράφος για να καταθέσει με ποιον τρόπο επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και εάν γνωρίζει που βρίσκεται. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.