10 χρόνια κάθειρξη στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

436

Στη φυλακή ο μεσίτης, δεν του χορήγησε αναστολή το δικαστήριο στην εκτέλεση της 10ετούς κάθειρξης που τους επέβαλλε – Σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας ο κοσμηματοπώλης – Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου

Με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε πριν από λίγο ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη που καταδικάστηκαν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο μεσίτης, καθώς δεν του χορήγησε αναστολή το δικαστήριο στην εκτέλεση της 10ετούς κάθειρξης που του επέβαλλε. Σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας ο κοσμηματοπώλης, με την απόφαση του δκαστυρίου να είναι ομόφωνη. 

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

Την ενοχή του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αλλά και του μεσίτη αποφάσισε νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία έκριναν, αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου. Και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σε ό,τι αφορά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε. Μάλιστα, η οικογένεια Κωστόπουλου και η Μάγδα Φύσσα αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης. Η πρόεδρος τους ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Επεισόδιο με την Μάγδα Φύσσα

Εν τω μεταξύ, επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλο.

Η κυρία Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας «ντροπή». Ήρθε δε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί. Μάλιστα, οι φρουροί επιχείρησαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους την κυρία Φύσσα και κατά την έξοδο της από τη δικαστική αίθουσα. Το ίδιο έκαναν και με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.