Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΜοιραία πτήση για δύο άτομα

Μοιραία πτήση για δύο άτομα

Ο 58χρονος χειριστής Δημ. Βασιλείου από τη Χαριά έμελε να χάσει  τη ζωή του λίγα μόλις μέτρα από το πατρικό του σπίτι  …

Τραγικό θάνατο  βρήκε  και ο συνεπιβάτης του  Κ.  Καλογερογιάννης κάτοικος Μεσολογγίου, έπειτα από την πτώση του  μονοκινητήριου αεροσκάφους

Άγιο είχαν πατέρας και γιος που τη μοιραία ώρα βρίσκονταν στο σπίτι, όπου σε  πολύ κοντινή απόσταση κατέπεσε  το μικρό αεροπλάνο!

Συγκλονισμένη είναι  η  κοινωνία στην Ηλεία, από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα  που  σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι  εντός της Τ.Κ. Χαριάς του δήμου Πύργου, με θύματα τον καταγόμενο από το χωριό  χειριστή  του μονοκινητήριου αεροσκάφους,  δάσκαλο Δημ. Βασιλείου και τον Εθελοντή – διασώστη Κώστα Καλογερογιάννη, κάτοικο Μεσολογγίου.

Κατά τραγική ειρωνεία, το ιδιωτικό αεροσκάφος  κατέπεσε  σε πολύ κοντινή απόσταση  από το πατρικό  σπίτι του 58χρονου πιλότου, δίπλα από κατοικία, εντός της οποίας της μοιραία ώρα βρισκόντουσαν πατέρας και γιος οι οποίοι  τη μοιραία ώρα έτρωγαν και είχαν τύχη βουνό!

Σύμφωνα με  κατοίκους της Χαριάς, ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από την πτώση του μικρού αεροσκάφους, ενώ ακολούθησαν εκρήξεις που πιθανότατα οφείλονταν  στα  καύσιμα που είχε εφοδιαστεί το μονοκινητήριο, που είχε ξεκινήσει την πτήση του από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

Αμέσως μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, οι  γείτονες και άλλοι κάτοικοι προσέτρεξαν στο σημείο όπου αντίκρισαν  τραγικές εικόνες  από τους δύο επιβαίνοντες  που έχασαν ακαριαία τη ζωής τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν  η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, άντρες της οποίας προέβησαν στον απεγκλωβισμό των σορών των δύο αντρών, κάτι που διήρκεσε αρκετή ώρα λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούσαν  στο σημείο.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς αλλά και οι συγχωριανοί του άτυχου Δημ. Βασιλείου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν  ότι χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη  ένας πολύ αγαπητός αλλά και ικανός άνθρωπος, πατέρας δύο παιδιών, που ζούσε με την οικογένειά του στην Αμαλιάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,   δεν ήταν λίγες οι φορές  που  πετούσε στην ευρύτερη περιοχή του πρ. δήμου Ωλένης που υπεραγαπούσε , κάνοντας  πολλές θεαματικές αναρτήσεις  σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συντροφιά με τη σύζυγό του…

Εξάλλου συχνά στο δρομολόγιο του  είχε το χωριό του, κάτι που έγινε και χθες, αλλά η μοίρα έπαιξε το  δικό  της  τραγικό «παιχνίδι» και έμελε να  βρει φρικτό θάνατο  λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι που γεννήθηκε…

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε  ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».
Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Ο συνεπιβάτης του εξάλλου ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, ήταν κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου και είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Επίσης ήταν Εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου.


Η  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας στο χωριό Χαριά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2μισή ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου-Ανδραβίδας-Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, καθώς και δύο (2) άτομα χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ