Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΠρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ:«Λουκέτο στο 50% των επιχειρήσεων εστίασης χωρίς μέτρα»

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ:«Λουκέτο στο 50% των επιχειρήσεων εστίασης χωρίς μέτρα»

Για περιοριστικές προθεσμίες για την τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Ο κ. Καββαθάς ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευθεί πώς εάν δεν δοθεί το ποσό του 1,5 δις ευρώ στους ενδιαφερόμενους, να υπάρξει παράταση, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Αναφερόμενος στην παράταση των περιοστικών μέτρων, έκανε λόγο για «παλινωδίες» στο τρόπο ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο και τόνισε ότι «αντί να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς, κλείνουμε την αγορά. Μια αγορά που έχασε την εορταστική περίοδο, χάνει και την εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την Δευτέρα. Υπάρχει και το θέμα των επιταγών».

Ο κ. Καββαθάς έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, σχετικά με την εστίαση λέγοντας πώς «η εστίαση παραμένει κλειστή χωρίς προοπτική ανοίγματος και χωρίς κανένα μέτρο στήριξης του κλάδου. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα στήριξης. Αν δεν γίνει αυτό θα κλείσει το 50% των επιχειρήσεων». Όπως υπογράμμισε στην εστίαση απασχολούνται 330.000 άτομα, ενώ έμμεσα, αφορά ένα εκατομμύριο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ