Χαλκιδική: Τα όσα έζησε πριν διασωθεί περιγράφει ο 30χρονος Ιβάν – Πώς άντεξε 20 ώρες στη θάλασσα

Ο 30χρονος κολυμπούσε επί 20 ολόκληρες ώρες στη θάλασσα της Χαλκιδικής και κρατιόταν από μία μπάλα που βρήκε τυχαία στη θάλασσα.

Τα όσα έζησε στη Χαλκιδική μέχρι να ολοκληρωθεί η δραματική του διάσωση από τη θάλασσα, δεν έχουν προηγούμενο. Ο 30χρονος Ιβάν που βούτηξε για να σώσει τους δύο φίλους του, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και κατευθυνόταν προς το Πήλιο. Για καλή του τύχη βρήκε μια μπάλα που όπως λέει στο newsit.gr, δεν ήταν καλά φουσκωμένη. Του ήταν όμως σωτήρια, καθώς μπορούσε να την κρατάει και να παίρνει ανάσες. Χωρίς αυτή, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα.

Η περιπέτεια των τριών νεαρών από τη Βόρεια Μακεδονία στη Χαλκιδική συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Λιμενικό και εθεολοντικές ομάδες διάσωσης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα οι δύο να βρεθούν ζωντανοί. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση και του τρίτου.

Η διάσωση του 30χρονου Ιβάν χθες Κυριακή 10-07-2022, στη Χαλκιδική, γέμισε χαρά τόσο την οικογένειά του, που βρέθηκε στην περιοχή για να πάρει μέρος στις έρευνες, όσο και τους διασώστες που τον προσέγγισαν και τον έβγαλαν από τη θάλασσα ζωντανό. Η καλή του φυσική κατάσταση και μία μπάλα που βρήκε μπροστά του μέσα στη θάλασσα ήταν αυτά που τον κράτησαν στη ζωή.

Μετά τη διάσωσή του, ο 30χρονος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου παραμένει και σήμερα. Ο 30χρονος Ιβάν, που έχει τεράστια αγωνία για την τύχη του τρίτου φίλου του, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όλες αυτές τις ώρες μέσα στη θάλασσα:

«Η περιπέτεια μου στην κυριολεξία δεν τελείωσε ποτέ. Τα βασανιστήρια από τα κύματα φαίνονται ακόμα στο σώμα μου, το οποίο απλώς καταρρέει σιγά σιγά από την επίπονη προσπάθεια που έκανα με του μυές για μου να κρατηθώ. Με δυσκολεύει τρομερά η ατελείωτη ποσότητα αλμυρού νερού που ήπια μέσα στη θάλασσα αλλά και η αφυδάτωση που έπαθα.

Υπάρχει όμως και ο ψυχολογικός παράγοντας σε όλη αυτή την περιπέτεια, το οποίο μάλιστα είναι χειρότερο, για αυτό δεν σκέφτομαι τόσο τον πόνο και όλα αυτά. Η πρώτη κλήση για βοήθεια ήταν στις 16:13 όταν ήμουν στο νερό προσπαθώντας να βοηθήσω τον φίλο μου να ηρεμήσει.

Και με βρήκαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι την επόμενη μέρα. Ήμουν μέσα στη θάλασσα περίπου 20 – 20,5 ώρες. Τόσες ώρες με αγωνία για εμένα και για τους φίλους μου. Και παράλληλα να προσπαθώ να σωθώ και εγώ. Η μπάλα που βρήκα ήταν μισοξεφούσκωτη και μετά βίας μπορούσα να κρατηθώ με το χέρι μου απο αυτήν και να μείνω στην επιφάνεια».

«Σίγουρα με βοήθησε που βρήκα την μπάλα αλλά αυτό που πραγματικά μου έσωσε τη ζωή ήταν οι ομάδες διάσωσης και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» καταλήγει συγκινημένος ο 30χρονος στο newsit.gr.

Οι έρευνες για τη διάσωση του 28χρονου συνεχίζονται και σήμερα σε θάλασσα και ξηρά και σε αυτές συνδράμουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από αέρος, καθώς και εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του 30χρονου Ιβάν, η διάσωση του οποίου, στη Χαλκιδική, παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία…

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ