Κοινή δήλωση ιατρικού και δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας

ΠΡΟΣ

Του Περιφερειακούς Συμβούλους της Ηλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Να καταψηφίσουν οποιαδήποτε χρηματοδότηση αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών»

Αμαλιάδα 27 Μαΐου 2021,

Αξιότιμες/οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ηλείας,

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και διαπιστώνουμε την συνεχή υποβάθμιση του Νομού Ηλείας αλλά και της περιοχής στην οποία εκτείνονται τα διοικητικά όρια των Συλλόγων μας.

Στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν, αφ’ ενός την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος και αφ’ ετέρου την αναβάθμιση και διάσωση των Νοσοκομείων της Ηλείας, τώρα ήρθε και η κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία που συντείνει πλέον στην πλήρη υποβάθμιση της περιοχής μας. Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για μια τεράστια χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποία βάζει ταφόπλακα στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Νομού Ηλείας και αποσκοπεί στην κατάργηση των Τμημάτων Γεωπονίας και Μουσειολογίας σε Αμαλιάδα και Πύργο αντίστοιχα.

Ως επιστημονικοί σύλλογοι, έχοντες εκ του ρόλου μας θεσμική υποχρέωση να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας, παρακολουθούμε συστηματικά και ανελλιπώς τις εξελίξεις και δηλώνουμε πως δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και αμέτοχοι.

Στην παρούσα φάση και με την επιστολή αυτή καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ηλείας να καταψηφίσουν οποιαδήποτε χρηματοδότηση αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, με χρήματα που προέρχονται από τους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με την παρούσα τους θέτουμε προ των ευθυνών τους διότι σε περίπτωση που ψηφίσουν θετικά στην χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών, νομιμοποιούν στην πράξη την εχθρική τους στάση απέναντι στον λαό του Νομού Ηλείας, οι οποίοι και τους έχουν εκλέξει.

Για τον Ιατρικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ