ΑΡΝΗΤΙΚΑ και τα 173 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν κάτοικοι της πόλης

449

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες το πρωί στην Αμαλιάδα

Γ. Λυμπέρης: «Μπήκαμε στις «κόκκινες περιοχές» της χώρας, γιατί δεν δώσαμε τη σημασία. Τη βαρύτητα που έπρεπε στα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού»

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τους 173 διαγνωστικούς έλεγχους. Στους οποίους υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες το πρωί, στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης. 

Πρόκειται για την πολλοστή φορά που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Δήμο Ήλιδας. Ο οποίος, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Συνεργάζεται με τον οργανισμό και προχωρά σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους.

Στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ο οποίος για ακόμα μια φορά κάλεσε τους συμπολίτες του να ακολουθούν τα μέτρα. Όπως αυτά ανακοινώνονται μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου, όπως τόνισε,  « να βγούμε σύντομα από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο».

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε:

«Παρότι εδώ και καιρό “κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου” δεν τα καταφέραμε και μπήκαμε στις “κόκκινες περιοχές” της χώρας. Αυτό έγινε γιατί δεν δώσαμε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε στα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε.  Έτσι σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουμε τα τεστ για να ελέγχουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Για ακόμα μια φορά, απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μου. Τους λέω πως πέρα από το εμβόλιο που ήδη έχει ξεκινήσει, ο πλέον ορθός τρόπος για να προφυλαχθούμε από τον ιό. Είναι τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα που όλοι, γνωρίζουμε. Σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου, που θέλει να υποβληθεί στο τεστ είναι μεγάλο. Ενώ πρέπει να αναφέρω πως ήδη τρέχει η διαδικασία ανίχνευσης των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εμείς ως Δήμος είμαστε εδώ και θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί. Για να προφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.