Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗλεία: Ειδική ομάδα «κρούσης» για την παραβατικότητα των «γνωστών-αγνώστων»

Ηλεία: Ειδική ομάδα «κρούσης» για την παραβατικότητα των «γνωστών-αγνώστων»

Συστήθηκε με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας

Έλειψαν για δύο ημέρες από το Λευκοχώρι και οι «γνωστοί-άγνωστοι» δεν άφησαν ούτε καντήλι στο κοιμητήριο του χωριού!

Μία ειδική ομάδα «κρούσης» για την πάταξη της εγκληματικότητας έχει συσταθεί εδώ και περίπου 40 ημέρες στην Ηλεία. Η Ειδική Ομάδα Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε πάνω από  15 συλλήψεις, σύμφωνα με τα σήματα της Αστυνομίας. Οι συλλήψεις αφορούν δράστες κλοπών, παράνομες εγκαταστάσεις και παραβιάσεις όρων υγιεινής και ασφάλειας σε καταυλισμούς, ρευματοκλοπές και φυγόποινους. Παράλληλα, έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές. 

Η ειδική ομάδα συστήθηκε με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, όπου υπάγεται απευθείας. Η ειδική ομάδα παρακολουθεί και χαρτογραφεί την εγκληματικότητα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον σχεδιασμό της αντιεγκληματικής πολιτικής.

Βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές

Στην ειδική ομάδα συμμετέχουν  αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες όπως ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, ΔΙΑΣ, κ.ο.κ.  Τους συναντάμε παντού, είτε πρωινές, είτε βραδινές ώρες. Η ομάδα είναι πολυπληθής, αποτελείται από περίπου 10 αστυνομικούς. Έχει δοθεί βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στη Γαστούνη, στο Λευκοχώρι, σε Πύργο και Αμαλιάδα. Σε πάρκα, πλατείες, σε αθλητικά κέντρα (όπως η Αγία Βαρβάρα στον Πύργο), σε παιδικές χαρές, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε φανάρια και άλλες περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί.

Ακινητοποιημένα οχήματα

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις έδρες των αστυνομικών υπηρεσιών, στην Α/Δ Ηλείας, στα τμήματα Αμαλιάδας και του ηλειακού κάμπου υπάρχουν έξω από τα κτίρια ακινητοποιημένα οχήματα τα οποία ήταν ακατάλληλα, κινητοί-κίνδυνοι, με οδηγούς χωρίς δίπλωμα, επικίνδυνους και παραβατικούς, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στα οχήματα.

Στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας  στους πολίτες και γενικότερα υπάρχει θετική αποτύπωση στην κοινωνία. Παρατηρείται μείωση των κλοπών και ευελπιστούμε να συνεχιστεί.

Η δράση «εξόργισε» ορισμένους «γνωστούς-αγνώστους»

Η στοχευμένη δράση της ειδικής ομάδας φαίνεται πως «εξόργισε» ορισμένους «γνωστούς-αγνώστους». Η παρουσία της ειδικής ομάδας στο Λευκοχώρι διακόπηκε για δύο ημέρες. Μέχρι και την Δεύτερα δεν γινόταν τίποτα εκεί. Μέχρι που χθες οι «γνωστοί-άγνωστοι» δεν άφησαν ούτε… καντήλι στο κοιμητήριο του Λευκοχωρίου.

Οι δράστες, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του χωριού στο facebook, λεηλάτησαν όλα τα μνήματα προκειμένου να σπάσουν και να πάρουν τα μπρούτζινα καντήλια και τα λιβανιστήρια! Σε κάποια, έσπασαν και τα πορτάκια αποθήκευσης για να πάρουν το λάδι για τα καντήλια και ότι άλλο τους φάνηκε χρήσιμο!

Η τοπική κοινωνία φυσικά είναι και πάλι ανάστατη. Η νέα αυτή λεηλασία ήρθε λίγες μόλις μέρες  μετά την επιστολή των κατοίκων και των ετεροδημοτών του χωριού, με την οποία ζητούσαν προστασία από την Δικαιοσύνη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Βουλευτές, δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία) και παρά τις στοχευμένες προσπάθειες που έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για την πάταξη της εγκληματικότητας, συνεχίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ