Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πύργος-Κατάκολο»: Ένας δρόμος που διχάζει

«Πύργος-Κατάκολο»: Ένας δρόμος που διχάζει

Έντονος προβληματισμός για τα έργα στην Κατακόλου Τι δηλώνουν φορείς και κάτοικοι

Όσο περνούν οι μέρες και ανοίγει ο καιρός, αυξάνεται η κίνηση τόσο στο δρόμο όσο και στον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο στην οδό Κατακόλου. Οι πολίτες φαίνονται προβληματισμένοι στο αν μπορεί αυτό το έργο να «λειτουργήσει», ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθούν τα τροχαία ατυχήματα, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώνονται αφού ξημερώματα Τρίτης σαν από θαύμα σώθηκε ένας άνδρας όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού. Στο σημείο του τροχαίου εκτελούνται έργα, τα οποία ο οδηγός, λόγω έλλειψης φωτισμού δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα και στην προσπάθειά του να τα αποφύγει καρφώθηκε στην κολώνα ηλεκτροφωτισμού στην επαρχιακή οδό Πύργου-Κατακόλου.

 Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και έχει ενταχθεί στην Ο.Χ.Ε. και ειδικότερα στον άξονα Κατάκολο- Πύργος και δυστυχώς, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κατασκευάζεται, με τις 7 συνεχόμενες ανισόπεδες νησίδες κάθε λίγα μέτρα στο μέσω περίπου του οδοστρώματος της Κατακόλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «Πύργος-Κατάκολο» είναι ένα έργο που διχάζει τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι μίλησαν στην «ΠΡΩΤΗ» για το έργο αυτό.

Κατερίνα Γάζου -Έφη Κριτικού

«Ερχόμαστε καθημερινά για περπάτημα στην Κατακόλου. Τα πεζοδρόμια έχουν στενέψει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να περπατάμε ή στον ποδηλατόδρομο ή στην γραμμή για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ στη μέση υπάρχουν συνεχόμενα παγκάκια. Έχει γίνει πλέον ακατάλληλος ο πεζόδρομος για περπάτημα αφού μπορεί εύκολα να προκληθεί ατύχημα. Όσον αφορά τους κόμβους, στην αρχή χαρήκαμε που έγινε ένα τόσο μεγάλο έργο, γιατί πιστεύαμε ότι οι οδηγοί θα αναγκαστούν να μειώνουν ταχύτητα, αλλά περπατώντας αντιληφθήκαμε ότι όχι μόνο δε κόβουν ταχύτητα, αλλά οδηγούν χωρίς καμία αίσθηση των έργων που γίνονται επί του δρόμου. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε αύξηση των ατυχημάτων όχι μόνο λόγω των κόμβων αλλά και λόγω έλλειψης φωτισμού.»

Άγγελος Τσαπάρας

«Αυτός ο δρόμος όπως έχει φτιαχτεί εδώ, είναι έκτρωμα. Να φτιαχτεί ο ποδηλατόδρομος ήταν θετικό, αλλά ο δρόμος έχει κλείσει πολύ. Έπρεπε να έχουν αφήσει μεγαλύτερα περιθώρια ή να μην είχε αλλάξει τίποτα. Στις διασταυρώσεις θα υπάρξει πρόβλημα και λόγω του έργου αλλά και λόγω περιορισμένης οπτικής επαφής, καθώς και από την έλλειψη φωτισμού. Ποιος θα τους γλιτώσει τους ανθρώπους; Ποιος έκανε αυτό το πράγμα; Ποιος φορέας σε όλο τον κόσμο θα έκανε αυτό το έργο;»

Μαρία Γιαννακοπούλου

«Οι κόμβοι για εμένα είναι λάθος. Έχουν γίνει τροχαία ατυχήματα και θα γίνουν ακόμα περισσότερα όσο ανοίγει ο καιρός. Επίσης από ένα σημείο και μετά στον πεζόδρομο, δεν υπάρχουν παγκάκια. Είμαι μεγάλη γυναίκα, δεν έχω αυτοκίνητο και κάνω καθημερινά τη διαδρομή Άγιο Ιωάννη-Πύργο και έχω την ανάγκη κάπου να ξεκουραστώ. Ας βάλουν ανάμεσα στις δύο στάσεις ένα παγκάκι για εμάς τους μεγάλους ανθρώπους.»

Ελένη Κούλη, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη

«Για τους κόμβους έχω μία θετική άποψη. Νομίζω ότι θα είναι πιο βατός ο δρόμος και είναι καλό για εμάς τους κατοίκους διότι θα μειώνεται η ταχύτητα των αυτοκινήτων. Κάθε καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωποι με κόντρες αυτοκινήτων με ανεξέλεγκτη ταχύτητα που γίνονται επι της Κατακόλου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι όσον αφορά τα αγροτικά οχήματα που δεν μπορούν λόγω χώρου να στρίψουν από τους παράδρομους. Έχω κάνει ένα χαρτί στη περιφέρεια γιατί πρέπει να στηρίξω τον αγροτικό κόσμο της κοινότητας, Μου απάντησαν ότι όλα είναι μελετημένα αφού το σχέδιο είναι υπογεγραμμένο εδώ και δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι θα μειωθούν τα τροχαία. Πρέπει να μάθουμε να οδηγούμε βάση του δρόμου και όχι βάση του μυαλού μας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ