Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΦίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας: «Οι συνέπειες της συνεχιζόμενης απραξίας των υπεύθυνων...

Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας: «Οι συνέπειες της συνεχιζόμενης απραξίας των υπεύθυνων υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας»

Συνεχίζεται η απραξία των υπευθύνων στις συνεχείς αναφορές του σωματείου «Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας», για την κατάσταση που επικρατεί με την εισροή βρόχινων υδάτων στον Α΄ όροφο του κτιρίου τόσο από την οροφή του Αναγνωστηρίου, όσο και από τα παράθυρα της αίθουσας αναμονής του Α΄ ορόφου. Αποτέλεσμα οι συνεχείς φθορές και ο κίνδυνος καταστροφής των βιβλίων.

Η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι της Π.Β.Α,

Σας κάνουμε κοινωνούς της κατάστασης που επικρατεί στο κλιμακοστάσιο και τον Α΄ όροφο της Π.Β.Α λόγω της συνεχούς εισροής βρόχινων νερών. Σας κοινοποιούμε το έγγραφο με το οποίο ενημερώνονται η Δημοτική Αρχή και ο «Ηλείος.

Θέμα: Συνέπειες συνεχιζόμενης απραξίας στο κτήριο της Π.Β.Α

Αξιότιμοι Κύριοι,

Για πολλοστή φορά, ως Δ.Σ του σωματείου «Π.Β.Α», βρισκόμαστε στην ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης απραξίας των υπεύθυνων υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας απέναντι στην προϊούσα φθορά του κτηρίου της Π.Β.Α, ως αποτέλεσμα της συνεχούς εισροής βρόχινων υδάτων στον Α΄όροφο του κτηρίου τόσο από την οροφή του Αναγνωστηρίου, όσο- και κυρίως- από τα παράθυρα της αίθουσας αναμονής του Α΄ ορόφου.

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα προφορικά και γραπτά για την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων ελαχίστου κόστους, τόσο για τη διάσωση του κτηρίου, όσο και για τη διάσωση του πνευματικού υλικού, μέχρι να γίνει η οριστική ανακαίνιση και να παραδοθεί στους δημότες το κτηριακό θαύμα, όπως ευαγγελίζεστε, το οποίο και εμείς περιμένουμε και θα χαρούμε πολύ.

Σας περιγράφουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο κλιμακοστάσιο και στην αίθουσα αναμονής του Α΄ορόφου (μαυρισμένοι τοίχοι, μουχλιασμένο δάπεδο, καθολικά διογκωμένη και μαυρισμένη οροφή, πόρτα η οποία ανοίγει διαρρηγνυόμενη λόγω διόγκωσης του υλικού από την υγρασία, βραχυκυκλώματα στον πίνακα του ημιωρόφου λόγω υγρασίας) και σας θυμίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν τα βιβλία που εξακολουθούν να παραμένουν στην αίθουσα του Α΄ ορόφου, από την υγρασία και την προϋπάρχουσα σκόνη. (επισυνάπτουμε φωτογραφίες).

Τέλος απευθυνόμαστε στην εκφρασμένη σε λεκτικό επίπεδο ευαισθησία σας και αναμένουμε την πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος, για να προστατεύσουμε το Πνευματικό Ίδρυμα από τον παροπλισμό και την απαξίωση.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Άννα Μοσχόβου Μαρία Τσακοπιάκου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ