Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ καρδιά της Άνοιξης χτυπά στον Δήμο Πηνειού

Η καρδιά της Άνοιξης χτυπά στον Δήμο Πηνειού

Εντυπωσιακή έναρξη για τα Ανθεστήρια Γαστούνης 2024

Πολυδιάστατες δράσεις και εκδηλώσεις μέχρι τις 26 Μαΐου

Αλέξης Καστρινός: «Με αφετηρία την ελπίδα και την ομορφιά, επιθυμούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»

Με μία σειρά πολυδιάστατων δράσεων άνοιξε η αυλαία των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 που αναμένεται να αποτελέσουν το κορυφαίο γεγονός της φετινής Άνοιξης πρωταγωνιστώντας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας. Με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή παρέλαση της Άνοιξης την προσεχή Κυριακή, ο Δήμος Πηνειού έχει καταρτίσει ένα πολυδιάστατο τετραήμερο -23 με 26 Μαΐου- εκδηλώσεων που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. 

Με λουλούδια και δεκάδες παιδικά χαμόγελα «πλημμύρισε» η πλατεία Ηρώων το πρωί της Πέμπτης. Μικροί μαθητές και μαθήτριες γέμισαν με χρώματα την καρδιά της πόλης συμμετέχοντας στη δράση της ανθοφύτευσης της πρώτης ημέρας των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διττό περιεχόμενο· αφενός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος αφετέρου να κινητοποιήσει την αγάπη τους για την πόλη. Στη δράση συμμετείχαν  παιδιά από το 1ο, 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης καθώς και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. «Επιλέξαμε συνειδητά να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 με τα παιδιά και τα λουλούδια. Με αφετηρία αυτά τα δύο στοιχεία, την ελπίδα και την ομορφιά, επιθυμούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας» σημείωσε για τη δράση ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Παιδιά κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Δράσεις για Όλους» που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 στην πλατεία Ελευθερίας σε συνεργασία με το ΚΝΑΠ «Ο Ερμής», τα ΚΔΑΠ «μεΑ Ηλίανθος» και «Dizi», το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού – Παράρτημα Ρομά, και το Γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» Γαστούνης. Η δράση περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, κατασκευές και μουσικά παιχνίδια. Στις 18:30 οι δρόμοι πλημμύρισαν χρώματα και χαμόγελα! Με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και περιπλανήθηκαν στις γειτονιές της Γαστούνης μεταφέροντας το μήνυμα της Άνοιξης σε κάθε γωνιά της πόλης.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας των Ανθεστηρίων Γαστούνης ολοκληρώθηκαν με το μεγάλο Dj All Star Party στην Πλατεία Ελευθερίας· τέσσερις κορυφαίοι Djs της περιοχής, συνοδευόμενοι από εντυπωσιακούς χορευτές, παρέσυραν το κοινό σε ένα ξέφρενο πάρτι που διήρκεσε μέχρι αργά τη νύχτα.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024. Ειδικότερα οι δράσεις ξεκινούν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής με τη δεύτερη φάση της ανθοφύτευσης. Μαθητές και μαθήτριες πρόκειται να πλημμυρίσουν ξανά την καρδιά της πόλης και να προχωρήσουν σε ανθοφύτευση παρτεριών σε κεντρικά σημεία.

Τη σκυτάλη παίρνει το απόγευμα (18:00) η πρωτοβουλία «Απλώνω Ευτυχία». Ο Δήμος Πηνειού διοργανώνει μία φιλανθρωπική δράση για τη στήριξη του σημαντικού έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα». Παιδιά κάθε ηλικίας πρόκειται να ζωγραφίσουν την Ευτυχία σε λευκά μπλουζάκια και στη συνέχεια θα απλώσουν τη … μπουγάδα τους στην Πλατεία Ηρώων.

Στις 20:00 οι προβολείς στρέφονται στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συναυλία της παιδικής χορωδίας Πατρών Cantelena, ενώ μία ώρα αργότερα (21:00) πρόκειται να ξεκινήσει η συναυλία του συγκροτήματος Banda Morena.

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τα παιδιά και τα λουλούδια. Με αφετηρία αυτά τα δύο στοιχεία, την ελπίδα και την ομορφιά, επιθυμούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Μικροί μαθητές και μαθήτριες γέμισαν με χρώματα την καρδιά της πόλης συμμετέχοντας στη δράση της ανθοφύτευσης της πρώτης ημέρας των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024.

Στην ανθοφύτευση συμμετείχαν  παιδιά από το 1ο, 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης καθώς και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Η δράση στην πλατεία Ελευθερίας περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, κατασκευές και μουσικά παιχνίδια.

Ο Δήμος Πηνειού βράβευσε τους συλλόγους και τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Δράσεις για όλους».

Με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας μικροί και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατά τους και περιπλανήθηκαν στις γειτονιές της Γαστούνης μεταφέροντας το μήνυμα της Άνοιξης σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η πλατεία Ελευθερίας «πλημμύρισε» χρώματα και παιδικά χαμόγελα!

Από τα Ανθεστήρια Γαστούνης δεν θα μπορούσε να λείπει η ανθοκομική έκθεση.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου των Ανθεστηρίων θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και λαογραφίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ