Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΡΜΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΕΙΟ: Η λαμπρή ιστορία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΡΜΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΕΙΟ: Η λαμπρή ιστορία της οικογένειας των Σισιναίων της Γαστούνης

-Αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

«Οι Σισιναίοι της Γαστούνης», ένα ακόμη σπουδαίο ιστορικό συγγραφικό έργο του κ. Κώστα Λούρμπα, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης σήμερα στις 19.00. Πρόκειται για  μια ιστορική έρευνα με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών της Νοτιοδυτικής Ελλάδος και ο κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών, ερευνητής, συγγραφέας.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την εκδήλωση, δήλωσε:

 «Δίχως την συμβολή της οικογένειας των Σισιναίων της Γαστούνης στην υπόθεση του Έθνους, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η τύχη της Επανάστασης και η πορεία προς τη δημιουργία Κρατικής οντότητας, όπως ακριβώς είπε από αυτό το βήμα και ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος που μας επισκέφθηκε τον Νοέμβριο του 2019 για να τιμήσει την προσφορά του Γεωργίου Σισίνη».

Ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Κώστας Λούρμπας δήλωσε: «Το βιβλίο εκτός του ότι προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για μια περίοδο που ουδείς είχε ασχοληθεί και αφορούσε την Γαστούνη, μας βοηθά να ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να τονώσουμε το ηθικό μας και να ζωντανέψουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας που οι διάφορες κρίσεις πλήγωσαν»

«Πρόκειται για ένα  εξαιρετικό συγγραφικό έργο αφιερωμένο στον αείμνηστο Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, τον πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, εγγονού του Γεωργίου Σισίνη και δισέγγονου του Νικολάου Σισίνη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος και συνέχισε: «Στην εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί και εφόσον αποδεικνύεται το πιστοποιητικό, στους νοσήσαντες (εντός εξαμήνου) καθώς και σε όσους έχουν κάνει πριν από 24 ώρες rapid test».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ