Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνεννόηση της συντονιστικής επιτροπής Ηλείας, με τους πληγέντες των υπόλοιπων πυρόπληκτων...

Συνεννόηση της συντονιστικής επιτροπής Ηλείας, με τους πληγέντες των υπόλοιπων πυρόπληκτων περιοχών της χώρας: Από κοινού αγώνας για τους πληγέντες

Παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Σε από κοινού συνεννόηση  με τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων  των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές (Εύβοια, Αττική, Ερύμανθος, Γορτυνία), βρίσκονται τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Πυρόπληκτων Ηλείας.

Μετά και την επιτυχημένη συγκέντρωση που έγινε  στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην κεντρική πλατεία Πύργου, όπου τέθηκαν τα αιτήματα των πληγέντων προς την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων  προσανατολίζονται σε παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλους φορείς, με σκοπό την αποκατάσταση των ανθρώπων που έχασαν ξανά τις περιουσίες τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Σ.Ε. Πυρόπληκτων, για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων που θα γίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι  τα αιτήματα των πυρόπληκτων μεταξύ άλλων  έχουν ως εξής:

«Τώρα να μετρήσουν τις ζημιές και να αποζημιωθούμε με βάση τις ζημιές που πάθαμε. Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για έργα αντιπλημμυρικά. Δεν θα κλάψουμε από τις πλημμύρες αυτούς που σώσαμε από πυρκαγιά.

  • 100% αποζημιώσεις για του πληγέντες χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Αντιπλημμυρικά έργα άμεσα
  • Πρόληψη από τα δασαρχεία για να μην ξαναζήσουμε τον πύρινο εφιάλτη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, αν δεν δοθεί λύση και στο τελευταίο αίτημα, έστω και αν αφορά ένα και μόνο πυρόπληκτο.

Ο αγώνας για να μείνουμε στον τόπο μας, θα κλιμακωθεί!

Αγρότες, επιτροπές πυρόπληκτων, επαγγελματίες, εργάτες, συντονίζουμε τον αγώνα και θα προχωρήσουμε από κοινού σαν ένας άνθρωπος, σε παρεμβάσεις, και τοπικά αλλά και στην Αθήνα, σε συντονισμό με τους άλλους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα. Θα πάμε και στα υπουργεία τους αν χρειαστεί. Θα προχωρήσουμε και σε συλλαλητήριο στην Αθήνα αν συνεχίσουν τον ίδιο χαβά.

Να καταλάβουν καλά ότι μπορεί οι φωτιές να έκαψαν το βιός μας, δεν θα τους αφήσουμε όμως να αποτελειώσουν τις ζωές μας. Όπως οργανωθήκαμε και σβήσαμε τις φωτιές έτσι θα οργανωθούμε και θα διεκδικήσουμε για εμάς και για τα παιδιά μας.

Να καταλάβουν πολύ καλά ότι εμείς θα φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι. Θα βρούμε διαμάντια μέσα στα αποκαΐδια που μας άφησαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ