Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚυματίζει και πάλι η Γαλάζια Σημαία στην Κουρούτα

Κυματίζει και πάλι η Γαλάζια Σημαία στην Κουρούτα

Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο

Μετά από ένα χρόνο, επέστρεψε στη φυσική της θέση, στην παραλία της Κουρούτας, η Γαλάζια Σημαία αφού μετά από προσπάθειές του ο Δήμος Ήλιδας εξασφάλισε  την πιστοποίηση καταλληλότητας των θαλασσίων περιοχών του. Η ανάρτησή της στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ, έγινε χθες νωρίς το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Παλυβού ο οποίος «έτρεξε» τις διαδικασίες για να επανέλθει η Γαλάζια Σημαία στον ιστό της για μια ακόμη χρονιά.

Επισημαίνεται ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων κι  επισκεπτών, προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

«Θωρακίζουμε και κάνουμε περισσότερο γνωστή την Κουρούτα»

Ο δήμαρχος Ήλιδας στις δηλώσεις του εξέφρασε την περηφάνια της δημοτικής αρχής που κυματίζει ξανά στην Κουρούτα η Γαλάζια Σημαία, δηλώνοντας : «Υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας, από την πανδημία του κορονοϊού και τις καταστροφές. Όλοι γνωρίζουν πως η Κουρούτα, βραβεύονταν με την Γαλάζια Σημαία για 2 δεκαετίες, πλην του 2020 γιατί κατάφερε η «νοικοκυρεμένη» προηγούμενη Δημοτική Αρχή να τη χάσει μαζί με τόσα άλλα που απώλεσε ο Δήμος μας. Ευτυχώς διορθώσαμε γρήγορα το πρόβλημα και με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν, φροντίσαμε να είναι όλα εντάξει ώστε ο αλγόριθμος να βγει θετικός». Σκοπός μας, συμπλήρωσε : «είναι να διατηρήσουμε τη Γαλάζια Σημαία, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες μας. Η Κουρούτα θωρακίζεται και δημιουργήθηκε, με δικές μας ενέργειες, από το 2012 το δίκτυο αποχέτευσης όλων των παραλιακών περιοχών. Σε λίγο συνδέονται τα αντλιοστάσια με τη ΔΕΗ ώστε να μην υπάρχουν βόθροι λυμάτων στην περιοχή και έτσι να διατηρήσουμε καθαρή την περιοχή».

Εμείς, κατέληξε ο κ. Λυμπέρης : «θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού που βάλαμε στο χάρτη, με το Σχέδιο του οικισμού που δίνει τη δυνατότητα ανοικοδόμησης, δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Βασικός μας στόχος ήταν να κάνουμε τη Κουρούτα γνωστή παλεύοντας με τα «θηρία» δηλαδή τις εκάστοτε Κυβερνήσεις που άφησαν χωρίς υποδομές την Ηλεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ