Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Από στελέχη της Δημοτικής Αρχής

Ενόψει της επικείμενης ανάπλασης του εξωτερικού χώρου του

Σε μια συμβολική κίνηση, λόγω της ύψιστης σημασίας που έχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, Γιώργος Καραστέργιος –λόγω απουσίας του δημάρχου στην Αθήνα-επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την επαναλειτουργία του μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Εκεί, συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του Μουσείου, αρχαιολόγο, κ. Χρήστο Λιάγκουρα καθώς και τον υπεύθυνο των κτιριακών εγκαταστάσεων κ.  Διαμαντή Λαλιώτη όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκε αναλυτικά η επικείμενη ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Μουσείου.

«Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πύργου ετοιμάζει και έχει σχεδόν ολοκληρώσει την πρότασή του για την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, της πλατείας Μίκη Θεοδωράκη (Νικάκη), της οδού Λιούρδη μέχρι το ύψος του Αγίου Αθανασίου καθώς και άλλων παράπλευρων οδών στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το συγκεκριμένο έργο , σε συνδυασμό και με την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των καθέτων οδών, ουσιαστικά συνδέει το δίκτυο του ιστορικού κέντρου της πόλης με την κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα, του Πύργου», δηλώνει ο κ. Αργυρόπουλος.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής δήμαρχος,  την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Σάκη Καράγιωργα και του Επαρχείου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ