Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ανακαίνιση του Συνεδριακού Κέντρου της Διεθνούς...

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ανακαίνιση του Συνεδριακού Κέντρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Στην Αρχαία Ολυμπία

Τη δική της σημαντική συμβολή για την μετατροπή των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Σ’ ένα σύγχρονο Παγκόσμιο Κέντρο Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, επαναβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά εμπράκτως. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ολυμπισμού, Εθελοντισμού, Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ενέκρινε την υπαγωγή του έργου ανακαίνισης του Συνεδριακού Κέντρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία. Στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (σ.σ περιβαλλοντικοί όροι).

Η υπογραφή του εγγράφου για την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών, έγινε παρουσία του αρμόδιου σε θέματα Ολυμπισμού Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Νικολακόπουλου. Με τον ίδιο να επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες και δράσεις. Που στόχο έχουν την προαγωγή των αξιών και των ιδεωδών του Ολυμπισμού.

Κοινός στόχος, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν η διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων. Που θα επιτρέψουν στον φορέα υλοποίησης και τους δικαιούχους του έργου, να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Χωρίς καθυστερήσεις στις εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου αυτές να έχουν ολοκληρωθεί πριν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022. Με τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, στις 17 Οκτωβρίου 2021, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ.

 «Η Περιφερειακή Αρχή στο σύνολο της και εγώ προσωπικά, αναγνωρίζοντας την εξαιρετικά σημαντική συμβολή των Ολυμπιακών Αξιών. Οι οποίες αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας. Στην εκπαίδευση και στην κοινωνία – δε θα μπορούσε να μην επικροτήσει και να μην υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του πηγάζουν από την θεσμικό της ρόλο. Με δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ αποτελούν το μοναδικό κέντρο Ολυμπιακής Εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός, είναι βέβαιο ότι θα αναβαθμίσει την Ακαδημία από πλευράς δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Που αποτελεί τον «φάρο» της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ