Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Η δημόσια υγεία στην Ηλεία καταρρέει»

«Η δημόσια υγεία στην Ηλεία καταρρέει»

Συμβολική κινητοποίηση έξω από τον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου

Παρουσία πλήθους κόσμου και τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η προγραμματισμένη κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος οι φορείς και οι πολίτες της Ηλείας χρόνια παρακολουθούν το δημόσιο σύστημα υγείας. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, να ακροβατεί μεταξύ της κατάρρευσης και της οριακής λειτουργίας. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυσή του. Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση συγκεκριμένες, τα θύματα πολλά.

Αφετηρία όλων των χρόνιων παθήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι η βασική κυβερνητική επιλογή της υποχρηματοδότησης. Καθώς και της αποδόμησης των δημόσιων δομών. Με την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας έχει μεγεθυνθεί η γύμνια της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Που έχει όμως κρατηθεί όρθιο χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας είναι στο στόχαστρο της διοικητικής ανεπάρκειας του Διοικητή του. Που με αυταρχισμό, εκφοβισμό, εξαναγκασμό διαλύει ότι έχει απομείνει. Υγειονομικές δομές συρρικνώθηκαν, κλινικές καταργήθηκαν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Ηλείας Ανδρέας Ασημακόπουλος υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Που δίνουν ένα τεράστιο αγώνα για όλους εμάς, μέσα σε ένα πολύ άσχημο κλίμα. Οι μέρες είναι δύσκολες και σε κανέναν από εμάς δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε για το αυτονόητο. Για μια Δημόσια Υγεία που θα καλύπτει τις ανάγκες μας

Βρισκόμαστε μπροστά από το νοσοκομείο αλλά το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ανάγκη από ντουβάρια και διοικητές. Έχει ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει ανάγκη από χρηματοδότηση έχει ανάγκη από εξοπλισμό.

Πρέπει να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας όλους αυτούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ