Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην Αρχαία Ολυμπία Κ. Σακελλαροπούλου και Κ. Μητσοτάκης

Στην Αρχαία Ολυμπία Κ. Σακελλαροπούλου και Κ. Μητσοτάκης

Στην Αρχαία Ολυμπία αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση της Microsoft για την παρουσίαση του σχετικού project της εταιρίας στη περιοχή. Η εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας πιθανότατα παρουσία και του προέδρου της Microsoft, Brad Smith και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας. Η Microsost έχει σχεδιάζει μια ψηφιακή εφαρμογή που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου, τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα. «Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άνθρωποι από όλα τα σημεία της γης, με αυτή την εφαρμογή, θα μπορούν θα «επιστρέφουν» στο παρελθόν, και να περιηγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και εκτός από τα προφανή οφέλη για την συγκεκριμένη περιοχή, «αντίκτυπος» αναμένεται να υπάρξει και για την Πάτρα, ως αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας και μεταφορικός κόμβος. Με τον τρόπο αυτό, ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω αυτής της ψηφιακής εφαρμογής θα προβληθεί ακόμα περισσότερο σε όλο τον κόσμο και η πρωτοβουλία θα προσελκύσει και αριθμό τουριστών. Είναι ευνόητο πως, ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω αυτής της ψηφιακής εφαρμογής θα προβληθεί ακόμα περισσότερο σε όλο τον κόσμο και η πρωτοβουλία θα προσελκύσει και αριθμό τουριστών που μέχρι σήμερα δεν είχαν την περιοχή στα άμεσα πλάνα τους.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας μαζί με τους υπουργούς που θα τον συνοδεύουν σε μια σύσκεψη που θα συζητηθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης της πυρόπληκτης ζώνης. Τον Πρωθυπουργό αναμένεται να συνοδεύσουν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ