Καταγγέλλει υπηρεσιακές στρεβλώσεις στην Π.Ε. Ηλείας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων –ΠΟΓΕΔΥ-  επανέρχεται στο θέμα των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κι ιδιαίτερα στην χρόνια εμμονή υπηρεσιακού παράγοντα της Γενικής Διεύθυνσης με τις Υπηρεσίες της Ηλείας (συνεπικουρούμενου και από πολιτικά πρόσωπα με ενδιαφέροντα στην Ηλεία;).

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΓΕΔΥ:

«Εν μέσω πανδημίας και ενώ εκδίδονται υγειονομικά πρωτόκολλα για την λήψη μέτρων προστασίας. Τα οποία έχουν βέβαια σαν αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο ρυθμός παροχής έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αρέσκονται να στοχοποιούν την Δ.Α.Ο.Κ. Ηλείας, αυτή την φορά όσον αφορά στον ρυθμό παραλαβής μέτρων του ΠΑΑ. Είναι οι ίδιοι παράγοντες που εδώ και χρόνια ασχολούνται πότε με την διαχείριση των αδειών κτηνοτροφικών μονάδων στον Νομό Ηλείας. Πότε με την διαχείριση μέτρων του ΠΑΑ και πότε με τα μέτρα αναδιάρθρωσης αμπελουργικού τομέα. Αποδεικνύοντας την προσωπική τους εμμονή αν όχι εμπάθεια προς την υπηρεσία και συγκεκριμένους συναδέλφους. Για αυτό άλλωστε η Ηλεία είναι ο Νομός της Δυτικής Ελλάδας όπου οι αποκεντρωμένες μονάδες της Δ.Α.Ο.Κ. (π.χ. Κτηνιατρεία) «τιμωρήθηκαν» με την αναγόρευση τους σε Γραφεία και όχι σε Τμήματα όπως στους υπόλοιπους Νομούς.

Επειδή η σπουδή τους αυτή τραβάει χρόνια, στοχοποιώντας όχι μόνο την Δ.Α.Ο.Κ. Αλλά και συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη εντός αυτής, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι:

  1. Οι μετακινήσεις με υπηρεσιακά οχήματα είναι περιορισμένες και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του συνόλου των Επιτροπών με ένα όχημα. Δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των Επιτροπών
  2. Οι συνεδριάσεις Επιτροπών γίνονται με αυστηρά μέτρα και απαιτούνται προηγούμενες συνεννοήσεις των Μελών τους. Για να εξευρεθεί κοινός χρόνος και τόπος.

Επιπλέον και επειδή είναι εύκολο να ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα, στοχεύοντας εργαζομένους με χρόνια εμπειρίας και προσφοράς. Τους ζητάμε να ενημερώσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους:

  • Πόσες παραλαβές έχουν γίνει στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας, είναι άραγε η Ηλεία τόσο πίσω;
  • Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του συνόλου του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως αποτέλεσμα του Κεντρικού Συντονισμού;

Ο νυν Περιφερειάρχης έχει την υποχρέωση να εξαλείψει τις στρεβλώσεις για τις οποίες ο λαός της Δυτικής Ελλάδας έστειλε στην αντιπολίτευση την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Αναμένουμε λοιπόν να αποδειχθεί ότι κλείνει τα αυτιά του στους συστηματικούς συκοφάντες των υπηρεσιακών πραγμάτων της Δ.Α.Ο.Κ. Ηλείας και ταυτόχρονα αναμένουμε ενέργειες αποκατάστασης της στοιχειώδους αξιοκρατίας στις θέσεις ευθύνης της Γενικής Διεύθυνσης Περ. Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής μέσα από την προκήρυξη επιτέλους κρίσεων. Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε, διαφορετικά δεν θα περιοριστούμε να φωτογραφίζουμε τον υπηρεσιακό παράγοντα. Αλλά θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμο και σε κλειστή συνάντηση θα συζητήσουμε για τα υπηρεσιακά έργα και ημέρες του (τα οποία είναι γνωστά στο Υπουργείο). Όχι φυσικά μόνο για την Ηλεία.»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ