Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαLockdown: Οι 2 ημερομηνίες για κομμωτήρια και ανοιχτά καταστήματα με sms 13032

Lockdown: Οι 2 ημερομηνίες για κομμωτήρια και ανοιχτά καταστήματα με sms 13032

Το σχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων σε 2 φάσεις εντός του Μαρτίουhttps://931fff6299ae414a062ce7e2191f6a8b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Tο λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και πάλι, ωστόσο η άρση μέτρων που θα σημάνει την αρχή του τέλους για το πολύμηνο lockdown και τις οριζόντιες απαγορεύσεις, θα γίνει βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και βημάτων. Πρώτα στο τραπέζι των αποφάσεων είναι τα κομμωτήρια και τα καταστήματα με click away, ενώ μερικές ημέρες αργότερα το σχέδιο θέλει να ανοίγουν τα μαγαζιά με φυσική παρουσία πελατών για ψώνια αφού προηγηθεί sms στο 13032, τον νέο αριθμό για μετακινήσεις σε καταστήματα που θα τεθεί σε ισχύ.

Με βάση τα σημερινά, τα αυριανά και τα μεθαυριανά επιδημιολογικά δεδομένα, συνεδριάζει την Παρασκευή η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για να επανεκτιμήσει  τα μέτρα που είναι σε ισχύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Παρότι τα κρούσματα του κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ δεν παρουσιάζουν μείωση και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας είναι έντονη, η οικονομία πρέπει να επανεκκινήσει και σταδιακά η κοινωνία να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Έτσι η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν οδικό χάρτη εξόδου από τους περιορισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν και την κόπωση του κόσμου, εξαιτίας των παρατεταμένων lockdown, η οποία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Οι λοιμωξιολόγοι θα προχωρήσουν σε συνολική αξιολόγηση των μέτρων και θα τεθούν επί τάπητος ποια μπορούν να αλλάξουν. Αναγνωρίζεται ότι υπάρχει κόπωση, καθώς έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και πλέον θα πρέπει να δοθεί ένας χρονικός ορίζοντας σταδιακής επανεκκίνησης δραστηριοτήτων, αναγνωρίζοντας πρώτα από όλα κατά πόσο συμβάλουν στη διασπορά της νόσου.

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος

Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξει πιθανότατα το λιανεμπόριο με την διαδικασία του click away και τα κομμωτήρια

Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν τα καταστήματα, τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να επισκέπτονται για διάστημα 3 ωρών με sms στο 13032https://player.glomex.com/integration/1.483.0/iframe-player.html?integrationId=40599z13jy9s79xo&playlistId=v-c9yqexemo5pd-st&playlistIndex=0&origin=glomex-player&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.thebest.gr%2Farticle%2F613827-lockdown-oi-2-imerominies-gia-kommotiria-kai-anoichta-katastimata-me-sms-13032

SMS 13032: Ετσι θα στέλνετε μήνυμα για ψώνια στα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι όταν ανοίξουν τα καταστήματα, οι πελάτες θα μπορούν να τα επισκεφτούν στέλνοντας sms στο 13032. Το SMS στο 13032, όπως είχε γράψει το ethnos.gr, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών και ο νέος πενταψήφιος αριθμός είναι ήδη έτοιμος αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή όταν ανοίξουν τα καταστήματα.  Οι περιορισμοί, βέβαια, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα περιορίζονται μόνο στον χρονικό περιορισμό αλλά και στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος – βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. – και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το SMS στο 13032 θα έχει την εξής μορφή:

Μετακίνηση, ονοματεπώνυμο, εμπορικό κέντρο

Η απάντηση που θα δίνεται στους καταναλωτές είναι η εξής:

Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα

Στο μεταξύ, για τους υπόλοιπους λόγους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι κωδικοί με SMS στο 13033
 

1.   Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2.   Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3.   Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4.   Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5.   Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6.   Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ