Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν έλυσε το πρόβλημα με τη μεταφορά των...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν έλυσε το πρόβλημα με τη μεταφορά των ΑμεΑ μαθητών

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη  μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση του Θανάση Πετράκου.

Ο κ. Πετράκος είχε ζητήσει να εφαρμοστεί η προηγούμενη, ομόφωνη απόφαση του Σώματος, με την οποία καλούνται οι υπηρεσίες να σταματήσουν τη μεταφορά 4 μαθητών ΑΜΕΑ με το ίδιο ταξί. 

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να παραβούν το νόμο που επιτρέπει μεταφορά έως 4 μαθητών με το ίδιο ταξί – και ότι η αλλαγή των δρομολογίων μπορεί να γίνει μόνο με μακροχρόνια διαγωνιστική διαδικασία που ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Γι’ αυτό πρότεινε να προχωρήσουν οι διαδικασίες μέσα από τις επιτροπές, με στόχο τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος.

Η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου αντιθέτως είπε ότι μπορεί να γίνει ανάθεση νέων δρομολογίων λόγω του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” Γιώργος Δέδες είπε ότι 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση την οποία ψήφισε και ο σύμβουλος της “Ανταρσίας” Παναγιώτης Κάτσαρης.

Η επικεφαλής της “Πράσινης Πελοποννήσου” Δήμητρα Λυμπερόπουλου ψήφισε την πρόταση Πετράκου, λέγοντας ότι είναι ντροπή να συζητείται το αυτονόητο. 

Ο επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής” Δημήτρης Τζεμπετζής ψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ