Φοιτητής στην Πάτρα βρήκε πρόστιμο στο… θρανίο του!

Οι αριθμοί, πάντως, φανερώνουν ότι οι αρνητές δεν έχουν και πολλά περιθώρια για τη διαμόρφωση κλίματος αναστάτωσης στο ΑΕΙ.

Τριακόσια ευρώ ασφαλώς δεν περισσεύουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Πλην ενός ανεμβολίαστου που αρνήθηκε χθες να επιδείξει το αποτέλεσμα της διενέργειας rapid test και ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας επέβαλε το σχετικό πρόστιμο!

«Είχα ενημέρωση από τους υφισταμένους μου ότι μόνο ένας φοιτητής ήταν έκθετος, γεγονός που μας χαροποιεί γιατί έχει συνειδητοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να διασαλευθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου», λέει στο pelop.gr ο πρύτανης.

Το σχέδιο ελέγχων του Χρ. Μπούρα είναι απλό. Ολοι οι φοιτητές καλούνται ν΄ αφήσουν πάνω στο θρανίο το σχετικό έγγραφο και όποιος δεν το πράττει θα καλείται να εγκαταλείψει τον χώρο. Εάν αρνηθεί, θα αποχωρεί ο καθηγητής. «Είμαστε αποφασισμένοι -επισήμανε ο κ. Μπούρας – να αποκαλύψουμε ποιοι απεργάζονται σχέδια για πρόκληση αναταραχών και ποιοι θέλουν κλειστό το Πανεπιστήμιο».

Οι αριθμοί, πάντως, φανερώνουν ότι οι αρνητές δεν έχουν και πολλά περιθώρια για τη διαμόρφωση κλίματος αναστάτωσης στο ΑΕΙ. Ηδη, οι καθηγητές είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92% και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο 80%, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών (πλην πρωτοετών) ανέρχεται σε 70%.

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ